Výsledky vyhľadávania

Vyhľadávanie
Zoradiť podľa
Biológia pôdy
Erika Balontayová

Vysokoškolská učebnica Biológia pôdy poskytuje študentovi základy na zorientovanie sa v spleti poznatkov týkajúcich sa pôdy s ohľadom na jej organickú, živú či neživú zložku. Pôda, bez organickej zložky, nie je pôdou, preto je dôležité venovať pozornosť…

Dodacia doba
nedostupné
12,20 €
Chov ošípaných
Juraj Mlynek, kolektiv

Vysokoškolská učebnica Chov ošípaných vychádza ako učebná pomôcka pre študijné programy pre všetky tri stupne štúdia vyučované na FAPZ SPU v Nitre. Novovytvorená učebnica môže byť použitá aj na skvalitnenie vzdelávania v poľnohospodárskej praxi. Zároveň…

Dodacia doba
nedostupné
24,31 €
Posudzovanie environmentálnych aspektov v regionálnom rozvoji
Aleksander Fehér

Kvalita života je dôležitým atribútom existencie človeka. Je zabezpečená rôznym spôsobom, napríklad sociálnymi vzťahmi, finančným a materiálovým zázemím, ideológiami a podobne. Keďže človek nemôže existovať izolovane, bez interakcií s prostredím, je…

Dodacia doba
nedostupné
7,48 €
Rastlinná výroba
Ivan Černý, Dávid Ernst

Predkladaná učebná pomôcka je určená všetkým študentom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, predovšetkým študentom Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov (študijný program Agroekológia a Udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka) a študijným…

Dodacia doba
nedostupné
9,35 €
Slovenský jazyk I.
Viera Prídavková, kolektiv

Dodacia doba
nedostupné
11,22 €
Somatológia človeka
Jana Mrázová, Peter Chlebo

Somatológia sa zaoberá biológiou človeka, zahŕňa poznatky stavby a funkcie ľudského tela, spája základy z anatómie, fyziológie a niektorých ďalších odborov do celku umožňujúceho nadväzné štúdium. Tento učebný text je určený pre bakalárske štúdium v študijnom…

Dodacia doba
nedostupné
8,42 €
Špeciálne ovocinárstvo
Ján Mezey

Obsah 1 Pôvod ovocných drevín 2 Šľachtenie ovocia v 3 Situácia v ovocinárskom sektore v SR 4 Intenzifikácia ovocinárstva 5 Ekologické systémy pestovania ovocia 6 Integrované systémy produkcie ovocia 7 Profesné a záujmové združenia v ovocinárstve 8 Aktuálne…

Dodacia doba
nedostupné
26,18 €
Technológie ovocinárskeho škôlkárstva
Ján Mezey

Obsah Úvod 1 Výber a príprava pozemku na škôlkovanie 2 Výroba ovocných výpestkov v systéme ovocinárskej výroby a aktuálne predpisy 3 Typy škôlkarskych výpestkov 4 Materiál, nástroje a náradie používané v ovocinárskom škôlkarstve 5 Generatívne rozmnožovanie…

Dodacia doba
nedostupné
22,44 €
Všeobecná rastlinná výroba
Ivan Černý, Dávid Ernst

Skriptá sú určené pre študentov bakalárskeho stupňa štúdia Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov, Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Sú povinnou študijnou literatúrou rovnomenného predmetu, ktorého cieľom je, aby študentipochopilielementárnepravidlá…

Dodacia doba
nedostupné
8,42 €
Agrochémia princípy a prax
Kováčik Peter, Ryant Pavel

Vážení čitatelia, do rúk sa vám dostáva publikácia určená predovšetkým pre študentov študujúcich problematiku výživy a hnojenia rastlín na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre. Kniha je zároveň určená aj pre všetkých tých, ktorí v blízkej…

Dodacia doba
nedostupné
22,44 €
Automatizácia účtovníctva
Látečková Anna

Predložená vysokoškolská uþebnica je venovaná tejto problematike z pohĐadu vybraných aspektov tak, aby čitateľ získal reálny pohľad na účtovný softvér, pochopil þo je jeho podstatou, čo možno od kvalitného softvéru očakávať a ako si zabezpečiť spokojnosť…

Dodacia doba
nedostupné
16,83 €
Bezpečnosť pestovania poľnohospodárskych plodín
Hegedúsová Alžbeta a Hegedús Ondrej

Vysokoškolské skriptá Bezpečnosť pestovania poľnohospodárskych plodín je určená ako študijná literatúra predovšetkým pre študentov FZKI SPU v Nitre, pre študijný odbor záhradníctvo. Skriptá poskytujú študentovi potrebné základy o charakteristike, výskytu…

Dodacia doba
nedostupné
6,55 €
Bezpečnosť pokrmov pripravených metódou sous vide
Čapla Jozef a kolektív

Publikácia je určená pre širokú odbornú verejnosť, študentov stredných odborných škôl a vysokých škôl v oblasti potravinárstva a gastronómie, ale aj pre prevádzky verejného stravovania. Cieľom publikácie je získať cenné informácie ohľadom technológie…

Dodacia doba
nedostupné
5,61 €
Efektivita využitia Nutri -Score ako nástroja Front-of-Pack Labelling (FOPL) pri výbere zdravších va
Gažarová Martina a Lenártová Petra

Dodacia doba
nedostupné
7,48 €
Environmentálna biotechnológia
Urminská Dana a kolektív

Dodacia doba
nedostupné
13,09 €
Faktory a predpoklady úspešnej generačnej výmeny v rodinných podnikoch
Lušňáková Zuzana a Juríčková Zuzana

Pochopenie správania rodinného podniku spočíva v interakcii dvoch podsystémov, podniku a rodiny. Väčšina rodinných podnikov považuje udržateľnosť za spoločenskú povinnosť a zároveň za podnikateľskú príležitosť. Rodinné podniky plánujú svoje podnikateľské…

Dodacia doba
nedostupné
3,74 €
Faktory úspešnosti procesu nástupníctva mikro, malých a stredných rodinných podnikov na Slovensku
Lušňáková Zuzana a kolektív

Vedecká monografia sa venuje zhodnoteniu vplyvu vybraných faktorov na úspešnos procesu nástupníctva a generaþnej výmeny malých a stredných rodinných podnikov na Slovensku. Faktory, ktoré vstupujú do výskumu, boli na základe vedeckých publikácií iných…

Dodacia doba
nedostupné
5,61 €
Hodnotenie kvality a kvantity vôd. Časť 1-kvalita povrchových vôd
Sokáč Marek a Jurík Ľuboš

Publikácia sa zoberá povrchovými vodami, ich rozdeleniu, legislatíve, týkajúcej sa ochrany vôd, vodnej bilancii, zdrojom znečistenia vôd (najmä odpadovým vodám), vývoju kvality vôd, procesom v oblasti kvality vôd (samočistenie, kyslíkový režim, kolobeh…

Dodacia doba
nedostupné
14,96 €
Humánna geografia
Hauptvogl Martin a Prčík Martin

Učebné texty sú rozdelené do šiestich základných kapitol, pričom každá kapitola poskytuje množstvo špecifických informácií rozdelených do jednotlivých podkapitol. V piatich nosných kapitolách je spracovaných päť subdisciplín humánnej geografie zahŕňajúce…

Dodacia doba
nedostupné
8,42 €
Kvalita potravín živočíšneho pôvodu
Kročko Miroslav a kolektív

Vysokoškolská učebnica „Kvalita potravín živočíšneho pôvodu“ ponúka súhrn poznatkov súvisiacich s hodnotením tradičných, ale aj menej tradičných surovín a potravín živočíšneho pôvodu, ktoré sa vyrábajú alebo ponúkajú na slovenskom trhu. Text učebnice…

Dodacia doba
nedostupné
13,09 €
Laboratórny manuál k predmetu mikrobiológia
Javoreková Soňa a kolektív

Predkladané skriptum Laboratórny manuál k predmetu mikrobiológia je druhou a nevyhnutnou časťou ku už vydaným skriptám Mikrobiológia. Dopĺňa teoretické poznatky praktickou časťou z predmetov Mikrobiológia a Základy mikrobiológie, ktorú musia študenti…

Dodacia doba
nedostupné
5,61 €
Logistika-Cvičebnica
Juríčková Zuzana a Filová Alexandra

Logistika je celý proces riadenia nákupu, skladovania a pohybu tovaru. Zdroje vrátane fyzických položiek, ako sú zariadenia, materiály a potraviny, a abstraktné položky sa musia presúvať medzi miestami pôvodu a miestami použitia. Všetky tieto pohyby…

Dodacia doba
nedostupné
3,74 €
Management of Grape and Wine Quality
Ailer Štefan a Pintér Eduard

Dear students of subjects focused on grape quality and wine, and generally on viticulture (grapevine growing) and viniculture (winemaking, enology) this study literature is intended just for you. This literature is a source of information on how to make…

Dodacia doba
nedostupné
11,22 €
Marketing cestovného ruchu
Beresecká Janka a kolektív

Dodacia doba
nedostupné
14,96 €
Mikrobiológia v gastronómii
Maková Jana a kolektív

Vysokoškolská učebnica Mikrobiológia v gastronómii je určená študentom študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, ako aj odbornej verejnosti, ktorí potrebujú získať všeobecné vedomosti o mikroorganizmoch a zároveň ich prepojiť s oblasťou…

Dodacia doba
nedostupné
14,96 €
Mikroekonómia
Zentková Iveta a kolektív

Tvorbu tejto učebnice sme vnímali ako nádherný tvorivý proces naplnený neustálym mentálnym kontaktom s budúcimi čitateľmi. Je potrebné zdôrazniť, že významný vplyv na konečný výsledok mali naši študenti, ktorí predmet mikroekonómia, na ktoromkoľvek stupni…

Dodacia doba
nedostupné
37,40 €
Nutri-Score ako nástroj Front-of-Pack Labelling (FOPL) vo vzťahu k výživovému a spotrebiteľskému spr
Gažarová Martina a Lenártová Petra

Dodacia doba
nedostupné
7,48 €
Nutričné poradentsvo
Gažarová Martina a Lenártová Petra

Predkladané skriptum Nutričné poradenstvo je určené pre študentov bakalárskeho stupňa štúdia študijného programu Výživa ľudí ako učebný text v rámci rovnomenného predmetu Nutričné poradenstvo, ktorý prirodzene nadväzuje na viaceré disciplíny študijného…

Dodacia doba
nedostupné
15,90 €
Občianske právo
Palšová Lucia a kolektív

Kolektív autorov z Ústavu práva a udržateľného rozvoja vytvoril učebný materiál z občianskeho práva, ktorý slúži ako komplexný zdroj informácií pre študentov. Obsah učebného materiálu je zameraný na študentov bakalárskeho štúdia na Slovenskej poľnohospodárskej…

Dodacia doba
nedostupné
8,42 €