Výsledky vyhľadávania

Vyhľadávanie
Zoradiť podľa
Biológia pre 6. ročník ZŠ a 1. ročník gymnázia s osemročným štúdiom s VJM
Kolektív autorov

Učebnica nadväzuje svojim obsahom na učivo 5. ročníka tematickým celkom Život s človekom a v ľudských sídlach s poznávaním vonkajších znakov organizmov. Ostatné tematické celky sú obsahovo zamerané na vnútornú stavbu bunky, rastlín a húb a bezstavovcov.…

Dodacia doba
nedostupné
31,80 €
Biológia pre7. ročník ZŠ a 1. ročník gymnázia s osemročným štúdiom s VJM
Kolektív autorov

Učebnica je prepracovaná podľa Inovovaného Štátneho vzdelávacieho programu. Obsahuje tematické celky Vnútorná stavba stavovcov a Človek a jeho telo. V tematickom celku Vnútorná stavba stavovcov sa žiak zoznamuje s osobitosťami vnútornej stavby skupín…

Dodacia doba
nedostupné
31,80 €
Chémia pre 8. ročník ZŠ a 3. ročník gymnázia s osemročným štúdiom s VJM
Helena Vincenová

Návody na pozorovania a skúmania, ktoré sú doplnené fotografiami, umožňujú žiakom spoznávať a overovať vlastnosti vybraných prvkov a zlúčenín. Učivo dopĺňajú rozširujúce informácie a námety na získavanie nových informácií a hľadanie súvislostí. Obsah…

Dodacia doba
nedostupné
19,80 €
Chémia pre 9. ročník ZŠ a 4. ročník gymnázia s osemročným štúdiom s VJM
Helena Vicenová, Mária Ganajová

Súčasťou základného učiva sú návody na pozorovanie a skúmanie vlastností látok, ktoré vedú žiaka k vytváraniu vlastných záznamov z pozorovaní a skúmaní, zároveň však poskytuje vysvetlenie nových vlastností a javov a uvádza ich možností využitia v bežnom…

Dodacia doba
nedostupné
19,80 €
Cvičebnica – CHÉMIA pre 7. ročník základnej školy a 2. ročník gymnázia s osemročným štúdiom s VJM
Helena Vincenová

Cvičebnica obsahuje množstvo cvičení a úloh, na konci každej témy sa nachádzajú získané základné poznatky a testové úlohy. Okrem aktivít poskytuje tiež priestor na poznámky, na záznamy z pozorovania a skúmania, na riešenia úloh z učebnice. Podporuje…

Dodacia doba
nedostupné
6,00 €
Dopravná výchova pre 3. ročník základných škôl s VJM – učebnica
autor neuvedený

Dodacia doba
nedostupné
13,00 €
Fyzika pre 6. ročník ZŠ a 1. ročník gymnázií s osemročným štúdiom s VJM
Kolektív autorov

Učebnica je rozdelená na dva tematické celky Skúmanie vlastností kvapalín, plynov, tuhých látok a telies a Správanie telies v kvapalinách a plynoch. Prostredníctvom návodov na jednoduché pozorovania a experimenty, otázok a úloh postupne oboznámi žiakov…

Dodacia doba
nedostupné
31,80 €
Fyzika pre 9. ročník ZŠ a 4. ročník gymnázia s osemročným štúdiom s VJM
Kolektív autorov

Učebnica skúma elektrické a magnetické vlastnosti látok a javy súvisiace s elektrickým prúdom v tuhých, kvapalných a plynných látkach. Učivo je sprístupnené prostredníctvom experimentov, názorných obrázkov a úloh, doplnené o zaujímavosti. Na konci jednotlivých…

Dodacia doba
nedostupné
31,80 €
Odevná technológia 2 - pre 2. ročník učebného odboru krajčír so zameraním na univerzálne šitie odevov
Bc. Jana Šoltésová a kol.

Prostredníctvom učebnice si žiaci doplnia svoje vedomosti zo spracovania nohavíc, oboznámia sa s technologickými postupmi zhotovenia dámskej blúzky, šiat, pánskej košele, ale aj oddychového oblečenia a pracovných odevov. Dôležitou súčasťou zhotovovania…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Suroviny pre 2. ročník UO 2962 2 pekár
Gabriela Sládečková

Učebnica Suroviny 2 pekár svojím obsahom nadväzuje na učebnice surovín pre 1. ročník. Učebnica poskytuje ucelené informácie o sladidlách, mlieku a mliečnych výrobkoch, vode, soli a zlepšujúcich prípravkoch, ich použití v pekárskej výrobe a ich vplyvu…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Suroviny pre 3. ročník UO 2962 2 pekár
Gabriela Sládečková

Učebnica Suroviny 3 pekár svojím obsahom nadväzuje na učebnice surovín pre prvý a druhý ročník. Poskytuje ucelené informácie o surovinách – tuky, vajcia, pochutiny, orechy a iné olejnaté semená, o ich použití a význame v pekárskej výrobe. Učebnica poskytuje…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia pre 1. ročník UO 2962 1 pekár 2.časť – 2.vyd.
Gabriela Dubová

"Učebnica Technológie 1 pekár je rozdelená na dve časti. V jej prvej časti sa nachádza história pekárskej výroby, prehľad sortimentu pekárskych výrobkov, zásady hygieny, sanitácie a bezpečnosti pri práci. Vlastná technológia výroby pšeničného pečiva…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia pre 1. ročník UO 2962 1 pekár – 1. časť 2.vyd.
Gabriela Dubová

Prostredníctvom učebnice sa žiaci oboznámia s históriou pekárskej výroby, získajú prehľad o sortimente pekárskych výrobkov, naučia sa zásady hygieny, sanitácie a bezpečnosti pri práci, získajú základné zručnosti z oblasti technologických výpočtov. Základné…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia pre 3.ročnik OU mäsiar 2.vyd.
Eva Hudeková

Učebnica poskytuje poznatky, informácie z oblasti spracovania rýb, hydiny, zveriny a pštrosov. Žiaci získajú odborné vedomosti o spracovaní jednotlivých druhov mäsových výrobkov a konzerv, naučia sa o podmienkach predaja mäsových a lahôdkarských výrobkov.…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Telekomunikačná technika - pre 4. ročník študijného odboru elektrotechnika
Ing. Stanislav Servátka

Učebnica sa začína pohľadom na elektronické spojovacie systémy, naznačuje možnosti prepájania paketov na prenos hlasu a multimédií. V ďalšej časti sa žiaci dozvedia o hlasovej mobilnej telekomunikačnej sieti, ako aj o rozhlasovej a televíznej sieti a…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Prírodopis pre 7. ročník špeciálnych základnych škôl - Pracovný zošit
Milina Rašlová

Pracovný zošit v súčinnosti s učebnicou prírodopisu pomáha žiakom rozvíjať kľúčové kompetencie, získať a upevniť nové vedomostí o rastlinách a živočíchoch v ich prirodzenom prostredí. Pracovný zošit obsahuje množstvo kreatívnych úloh s využitím ilustrácii…

Dodacia doba
nedostupné
10,00 €
Odevná technológia pre 3. ročník UO ( krajčír, krajčírka )
Bc. Jana Šoltésová a kol.

V učebnici je podrobne rozpracovaný technologický postup zhotovenia pánskeho saka a pánskej vesty, ktoré sú súčasťou pánskeho obleku. V učebnici sa tiež žiaci oboznámia s výrobou dámskeho zvrchníka, dozvedia sa niečo z histórie vývoja detských odevov,…

Dodacia doba
nedostupné
28,00 €
Odevná technológia 1 - pre 1. ročníka učebného odboru krajčír
Bc. Jana Šoltésová a kol.

Učebnica oboznamuje s významom predmetu odevná technológia, zariadeniami na výrobu odevov, základmi ručného a strojového šitia a žehlenia, technologickými postupmi súčastí a častí odevov a s technologickými postupmi zhotovenia jednoduchých výrobkov (posteľná…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia pre 3. ročník - kuchár - pre 3.ročník učebného odboru kuchár
Ing. Karol Gara a kol.

Učebnica je venovaná technológii prípravy jedál z rýb, z plodov mora, z hydiny a zo zveriny, jedál studenej kuchyne, jedál na objednávku (minútky) a reštauračných múčnikov. V jednotlivých receptúrach je uvedené množstvo surovín potrebných na ich prípravu.…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Analytická chémia pre 2 roč. ŠO potravinárska výroba, 1. časť
Alena Brandšteterová

Učebnica sa venuje jednotlivým typom analytických metód – odber a úprava vzoriek, senzorická analýza, stanovenie vlhkosti, sušiny a obsahu popola a stanovenie a rozbor tukov. Okrem základného učiva obsahuje učebnica aj laboratórne cvičenia a prílohy…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Analytická chémia pre 2. roč.ŠO potravinárska výroba, 2. časť
Alena Brandšteterová

Učebnica sa venuje jednotlivým typom analytických metód – stanovenie sacharidov, bielkovín, stanovenie kyslosti, chloridov, dusičnanov a dusitanov. Súčasťou jednotlivých kapitol sú aj laboratórne cvičenia s tabuľkami v prílohe. Posledná kapitola učebnice…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Analytická chémia pre 2. roč.ŠO potravinárska výroba, 3. časť
Alena Brandšteterová

Učebnica obsahuje najnovšie poznatky o posudzovaní surovín a výrobkov pomocou moderných prístrojov a metód, špecifické laboratórne práce jednotlivých odborov – analytické hodnotenie mäsa a mäsových výrobkov, múky a výrobkov z múky, výrobkov cukrovinkárskej…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia 3 pre 3.ročník UO cukrár
Gabriela Sládečková

Obsahom technológie tretieho ročníka odboru cukrár je ozdoba a príprava hmôt, špeciálne výrobky, kysnuté cesto, reštauračné múčniky, zmrzliny, oblátky, diétne cukrárske výrobky, hodnotenie kvality cukrárskych výrobkov, balenie, skladovanie a preprava…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia pre 1. ročník UO cukrár
Gabriela Sládečková

Učebnica sa zameriava na základy technológie v cukrárskej a cukrovinkárskej výrobe. V úvode sa nachádzajú informácie o histórii cukrárskej a cukrovinkárskej výroby, o hygiene a sanitácii v cukrárskej výrobe, o spôsobe prepočtu surovín potrebných na výrobu…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia pre 2. ročník - cukrár, 1. časť - pre 2.ročník učebného odboru cukrár, 1.časť
Ing. Gabriela Sládečková

Učebnice pre 2. ročník svojim obsahom nadväzujú na učebnicu technológie pre 1. ročník, pričom je pozornosť venovaná technologickej príprave, spracovaniu a výrobkom z perníkových ciest a lístkového cesta, šľahaných, trených a jadrovej hmoty. Záverečná…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia pre 2. ročník - cukrár, 2. časť - pre 2 ročník učebného odboru cukrár, 2.časť
Ing. Gabriela Sládečková

Učebnica je obsahovo zameraná na technologickú prípravu a spracovanie výrobkov zo šľahaných, trených hmôt a jadrovej hmoty. Záverečná kapitola sa venuje výrobkom zo smotany. Základné informácie sú vhodne doplnené o rozširujúce informácie, obrázky a schémy,…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia pre 2. ročník UO pekár
Gabriela Dubová

Učebnica poskytuje informácie o mikroorganizmoch v pekárskej výrobe, výrobe chlebových kvasov a cesta, technológii výroby pšenično-ražného chleba. Jednotlivé operácie sú opísané tak, ako sa realizujú v malých, stredných, ale aj veľkých priemyselných…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Analytická chémia pre 1. ročník študijného odboru potravinárska výroba
Kolektív autorov

Učebnica obsahuje učivo tematických celkov základné operácie a pracovná technika, základy vážkovej a odmernej analýzy a inštrumentále metódy v chemickej analýze potravín. Okrem základného učiva obsahuje riešené príklady a úlohy na výpočty, rozširujúce…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia pre 2. ročník  - kuchár - pre 2.ročník  učebného doboru kuchár
Ing. Karol Gara a kol.

Cieľom učebnice je rozšíriť vedomosti žiakov z technológie prípravy pokrmov: bezmäsitých jedál, jednoduchých múčnych jedál a jedál z hovädzieho, teľacieho, bravčového mäsa, mäsa jatočných zvierat a z mletého mäsa. V kapitolách o technológii prípravy…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Tovaroznalectvo pre 3. ročník študijného odboru potravinárstvo
Kolektív autorov

Učebnica obsahovo zahŕňa tematické celky zamerané na potravinový tovar rastlinného pôvodu, rozpracované je rozdelenie tovaru so zameraním na potravinový tovar, jeho zloženie, úžitkové vlastnosti, kvalitu a jej hodnotenie. Ďalšie kapitoly poskytujú ucelené…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €