Výsledky vyhľadávania
Potravinovéprávo znamená zákony, iné právne predpisy a správne opatrenia, upravujúcepotraviny vo všeobecnosti, a najmä potravinovú bezpečnosť, či už na úrovniEurópskej únie alebo na vnútroštátnej úrovni a vzťahuje sa na všetky stupnevýroby, spracúvania…
Klimatické podmienky (teplota, vlhkosť, zrážky a fotoperióda) a ekologické faktory (zloženie pôdy, vodné pomery, výšková rozmanitosť územia a antropogénna činnosť) na Slovensku dávali predpoklad rozvoja veľkej druhovej rozmanitosti flóry. Pestrá druhová…
Slovník základných pojmov používaných v mikrobiológii je určený pre študentov študijného programu Bezpečnosť krmív a potravín. Slúži pre orientáciu v terminológii používanej v súvislosti s vedným odborom mikrobiológia, ktorý sa zaoberá štúdiom rôznych…
Predkladaná učebnica je uceleným pohľadomna systematické zatriedenie medicínsky významných Gram-pozitívnych patogénov,resp. fakultatívnych patogénov v oblasti veterinárnej medicíny a hygienypotravín. Na úvod je uvedené zatriedenie Gram-pozitívnychbaktérií…
Táto učebnica je určená študentom pregraduálneho štúdia farmácie, lekárskych fakúlt, veterinárnej medicíny a iných medicínsky orientovaných študijných odborov. V jednotlivých kapitolách knihy sú popísané intoxikácie anorganickými látkami, žieravinami…
Učebný text poskytuje študentom informácie o základoch práva, legislatívnom procese v Slovenskej republike a v Európskej únii. Zároveň poskytuje prehľad o normatívnych právnych aktoch upravujúcich bezpečnosť potravín a krmív.
Kniha je syntézou autorovho celoživotného profesijného úsilia o systémové pojatie problematiky, ktorá sa dlhodobo uchádzala o adekvátne zaradenie v štruktúre policajných činností, policajných služieb a policajných vied. Lajtmotívom monografie je zriadenie…
Pri posudzovaní všeobecných hygienických požiadaviek a zabezpečení kvalitných potravinárskych výrobkov musíme vychádzať z analýzy možných rizík, ktoré môžu vznikať od prvovýroby až po konzumáciu. Uvedené riziká je možné presne špecifikovať, kde alebo…
Vysokoškolská učebnica Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít II naväzuje na Vysokoškolskú učebnicu Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I. Zaoberá sa technológiou a bezpečnostnými systémami v jednotlivých procesoch…