Výsledky vyhľadávania
Predložený učebný text je určený pre študentov 1. ročníka študijného programu farmácia, ktorí pre svoje štúdium potrebujú aj základné poznatky z latinského a v menšej miere aj z gréckeho jazyka. Cieľom je teda poskytnúť výklad základov gramatiky týchto…
Osobitý charakter vínam z vinohradníckej oblasti Tokaj dodávajú neskoro dozrievajúce odrody vinica hroznorodého Furmint, Lipovina a Muškát žltý schopné hrozienkovať a vytvárať cibéby, dodržiavanie oxidatívnej technológie výroby tokajského vína, uskladnenia…
Úlohou vysokoškolskej učebnice je priblíženie základných znalostí a postupov v diagnostike ochorení a starostlivosti o pacienta prevažne pri traumatickom poranení, chirurgickom zákroku a hospitalizácii. Učebnica obsahuje postupné kroky a oblasti pre…
The scripts contain a summary and description of the most important basic clinical skills, the so-called day-one skills. This complete text is a didactic tool for students of the General Veterinary Medicine, Food Hygiene and Veterinary Nurse study programs.…
Predkladaná vysokoškolská učebnica sa venuje komplexnému pohľadu tém zameraných na reprodukčný systém samíc, poskytuje fyziologické a patologické hľadisko, spolu s dôležitými tipmi pre praktické využitie.
Skriptá obsahujú súhrn a popis najdôležitejších základných klinických zručností, tzv. day-one skills. Tento ucelený text predstavuje didaktický prostriedok pre študentov študijných programov Všeobecné veterinárske lekárstvo, Hygiena potravín a Veterinárna…
Skriptá sú určené na výučbu praktických cvičení z predmetu Farmakognózia. Úvodné kapitoly sú zamerané na definíciu základných pojmov, farmakologických účinkov. prehľad účinných látok a základné techniky prípravy mikroskopických preparátov. Jadro skrípt…
Alexandra Trbolová a kol. Všeobecná veterinárna chirurgická propedeutika, 2023 je vysokoškolskou učebnicou pre študentov v študijných programoch „Všeobecné veterinárske lekárstvo“ a „Hygiena potravín“. Informácie v nej nájdu aj študenti akreditovaného…
Učebný text s názvom „Patologická fyziológia – návody na praktické cvičenia pre ŠP veterinárna sestra“ sa týka vyšetrovacích laboratórnych metodík vybraných parametrov pôsobiacich pri patofyziologických procesoch rôznych ochorení v modelových situáciách…
Vysokoškolská učebnica Veterinárna fyziológia I poskytuje základné a najdôležitejšie vedomosti veterinárne orientovanej fyziológie telových tekutín, acidobázickej rovnováhy, krvi, imunitného a obehového systému, respiračného a močového systému, fyziológie…
Vysokoškolská učebnica Veterinárna fyziológia II poskytuje základné a najdôležitejšie vedomosti veterinárne orientovanej fyziológie endokrinného, reprodukčného a svalového systému, fyziológie mliečnej žľazy, kože a termoregulácie, centrálneho nervového…
Učebnica Veterinárna histológia I. autorov V. Cigánková, V. Almášiová a K. Holovská je určená najmä pre študentov študijných programov všeobecné veterinárske lekárstvo a hygiena potravín na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach.…
Učebnica Veterinárna histológia II. je určená najmä pre študentov študijných programov všeobecné veterinárske lekárstvo a hygiena potravín na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. Obsahuje učebný text z mikroskopickej anatómie,…
Vysokoškolská učebnica ,,Všeobecná hygiena a analýza potravín je určená pre študijný program Všeobecné veterinárske lekárstvo Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. Predložená vysokoškolská učebnica je napísaná v rozsahu 162 strán…
Vysokoškolská učebnica Všeobecná zootechnika a plemená psov je určená predovšetkým pre študentov Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie, ale aj pre všetkých chovateľov a majiteľov psov. Predkladaný učebný text zaberá široký okruh problematiky…
Vysokoškolská učebnica Výživové hodnotenie potravín predstavuje základné princípy zisťovania energetickej a výživnej hodnoty potravín, stráviteľnosti a využiteľnosti živín. Uvedené je rozdelenie potravín a potravinových surovín do jednotlivých skupín…
Cieľom týchto vysokoškolských učebných textov je oboznámiť študentov s imunologickými technikami využívanými v klinických imunologických laboratóriách. Súčasťou týchto skript sú aj pracovné návody na použitie týchto techník pri hodnotení imunitného statusu…
Vysokoškolská učebnica Základy fyziológie psa I poskytuje základné a najdôležitejšie vedomosti veterinárne orientovanej fyziológie telových tekutín, acidobázickej rovnováhy, krvi, imunitného a obehového systému, respiračného a močového systému, fyziológie…
Učebné texty (Základy protozoológie, Základy helmintológie a Diagnostické metódy vo veterinárskej parazitológii) sú určené študentom Veterinárskej nej medicíny, Hygieny potravín, študentom lekárskych a prírodovedeckých fakúlt, ako aj praktickým veterinárnym…
Základy parazitológie pre farmaceutov (Kočišová A., Letková V.) je vysokoškolská učebnica, venovaná zdanlivo špecifickej problematike parazitológii pre farmaceutov. Sme však presvedčení, že táto téma si nájde svoje miesto aj pri štúdiu veterinárskej…
Ovocie a zelenina sú dôležitou zložkou výživy predovšetkým svojimi dietetickými, výživovými a senzorickými vlastnosťami. Ich nezastupiteľná úloha vo výžive človeka je daná ich biologickou hodnotou, ktorá je charakterizovaná nízkou energetickou hodnotou,…
Cukor je významnou zložkou našej výživy a významnou potravinárskou surovinou. Jeho nadmerná spotreba, však spôsobuje niektoré nežiaduce fyziologické účinky. Pre niektorých spotrebiteľov sa cukor stal sladkým jedom a tak dôvody zdravotné a tiež ekonomické…
Rastlinné bielkoviny v našich podmienkach predstavujú dôležitý zdroj bielkovín vo výžive ľudí a zvierat. Celková svetová ročná spotreba bielkovín rastlinného pôvodu je vyššia ako 52 %, pričom obilniny - cereálie dotujú potrebu na bielkoviny a energiu…
Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby…