Výsledky vyhľadávania
Viacročné skúsenosti z výučby biochémie na Vysokej škole poľnohospodárskej v Nitre, a neskôr na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, umožnili autorom učebnice spracovať problematiku biochémie na aktuálnej úrovni poznania, v prístupnej forme…
Obsahová náplň učebnice Matematika s aplikáciami, 3. časť je navrhnutá v zhode s aktuálnymi osnovami študijných predmetov z matematiky, ktoré sa vyučujú na Fakulte ekonomiky a manažmentu, Technickej fakulte, Fakulte biotechnológie a potravinárstva a…
Vysokoškolská učebnica Biológia pôdy poskytuje študentovi základy na zorientovanie sa v spleti poznatkov týkajúcich sa pôdy s ohľadom na jej organickú, živú či neživú zložku. Pôda, bez organickej zložky, nie je pôdou, preto je dôležité venovať pozornosť…
Vysokoškolská učebnica Chov ošípaných vychádza ako učebná pomôcka pre študijné programy pre všetky tri stupne štúdia vyučované na FAPZ SPU v Nitre. Novovytvorená učebnica môže byť použitá aj na skvalitnenie vzdelávania v poľnohospodárskej praxi. Zároveň…
Kvalita života je dôležitým atribútom existencie človeka. Je zabezpečená rôznym spôsobom, napríklad sociálnymi vzťahmi, finančným a materiálovým zázemím, ideológiami a podobne. Keďže človek nemôže existovať izolovane, bez interakcií s prostredím, je…
Predkladaná učebná pomôcka je určená všetkým študentom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, predovšetkým študentom Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov (študijný program Agroekológia a Udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka) a študijným…
Somatológia sa zaoberá biológiou človeka, zahŕňa poznatky stavby a funkcie ľudského tela, spája základy z anatómie, fyziológie a niektorých ďalších odborov do celku umožňujúceho nadväzné štúdium. Tento učebný text je určený pre bakalárske štúdium v študijnom…
Obsah 1 Pôvod ovocných drevín 2 Šľachtenie ovocia v 3 Situácia v ovocinárskom sektore v SR 4 Intenzifikácia ovocinárstva 5 Ekologické systémy pestovania ovocia 6 Integrované systémy produkcie ovocia 7 Profesné a záujmové združenia v ovocinárstve 8 Aktuálne…
Obsah Úvod 1 Výber a príprava pozemku na škôlkovanie 2 Výroba ovocných výpestkov v systéme ovocinárskej výroby a aktuálne predpisy 3 Typy škôlkarskych výpestkov 4 Materiál, nástroje a náradie používané v ovocinárskom škôlkarstve 5 Generatívne rozmnožovanie…
Skriptá sú určené pre študentov bakalárskeho stupňa štúdia Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov, Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Sú povinnou študijnou literatúrou rovnomenného predmetu, ktorého cieľom je, aby študentipochopilielementárnepravidlá…
Vážení čitatelia, do rúk sa vám dostáva publikácia určená predovšetkým pre študentov študujúcich problematiku výživy a hnojenia rastlín na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre. Kniha je zároveň určená aj pre všetkých tých, ktorí v blízkej…
Predložená vysokoškolská uþebnica je venovaná tejto problematike z pohĐadu vybraných aspektov tak, aby čitateľ získal reálny pohľad na účtovný softvér, pochopil þo je jeho podstatou, čo možno od kvalitného softvéru očakávať a ako si zabezpečiť spokojnosť…
Vysokoškolské skriptá Bezpečnosť pestovania poľnohospodárskych plodín je určená ako študijná literatúra predovšetkým pre študentov FZKI SPU v Nitre, pre študijný odbor záhradníctvo. Skriptá poskytujú študentovi potrebné základy o charakteristike, výskytu…
Publikácia je určená pre širokú odbornú verejnosť, študentov stredných odborných škôl a vysokých škôl v oblasti potravinárstva a gastronómie, ale aj pre prevádzky verejného stravovania. Cieľom publikácie je získať cenné informácie ohľadom technológie…
Pochopenie správania rodinného podniku spočíva v interakcii dvoch podsystémov, podniku a rodiny. Väčšina rodinných podnikov považuje udržateľnosť za spoločenskú povinnosť a zároveň za podnikateľskú príležitosť. Rodinné podniky plánujú svoje podnikateľské…
Vedecká monografia sa venuje zhodnoteniu vplyvu vybraných faktorov na úspešnos procesu nástupníctva a generaþnej výmeny malých a stredných rodinných podnikov na Slovensku. Faktory, ktoré vstupujú do výskumu, boli na základe vedeckých publikácií iných…
Publikácia sa zoberá povrchovými vodami, ich rozdeleniu, legislatíve, týkajúcej sa ochrany vôd, vodnej bilancii, zdrojom znečistenia vôd (najmä odpadovým vodám), vývoju kvality vôd, procesom v oblasti kvality vôd (samočistenie, kyslíkový režim, kolobeh…
Učebné texty sú rozdelené do šiestich základných kapitol, pričom každá kapitola poskytuje množstvo špecifických informácií rozdelených do jednotlivých podkapitol. V piatich nosných kapitolách je spracovaných päť subdisciplín humánnej geografie zahŕňajúce…
Vysokoškolská učebnica „Kvalita potravín živočíšneho pôvodu“ ponúka súhrn poznatkov súvisiacich s hodnotením tradičných, ale aj menej tradičných surovín a potravín živočíšneho pôvodu, ktoré sa vyrábajú alebo ponúkajú na slovenskom trhu. Text učebnice…
Predkladané skriptum Laboratórny manuál k predmetu mikrobiológia je druhou a nevyhnutnou časťou ku už vydaným skriptám Mikrobiológia. Dopĺňa teoretické poznatky praktickou časťou z predmetov Mikrobiológia a Základy mikrobiológie, ktorú musia študenti…
Logistika je celý proces riadenia nákupu, skladovania a pohybu tovaru. Zdroje vrátane fyzických položiek, ako sú zariadenia, materiály a potraviny, a abstraktné položky sa musia presúvať medzi miestami pôvodu a miestami použitia. Všetky tieto pohyby…
Dear students of subjects focused on grape quality and wine, and generally on viticulture (grapevine growing) and viniculture (winemaking, enology) this study literature is intended just for you. This literature is a source of information on how to make…
Vysokoškolská učebnica Mikrobiológia v gastronómii je určená študentom študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, ako aj odbornej verejnosti, ktorí potrebujú získať všeobecné vedomosti o mikroorganizmoch a zároveň ich prepojiť s oblasťou…