Katarína Olejárová

Pohodové Vianoce

Pohodové Vianoce je kniha plná pokoja, vôní a tradícií, ktorá vám pomôže pripraviť tie najkrajšie sviatky bez veľkého naháňania sa. Obsahuje recepty na adventné a vianočné koláčiky, rady, tipy a množstvo zlepšovákov, ktoré vám ušetria čas aj peniaze. Kniha začína praktickými tipmi na pár dní pred adventom, a každý adventný týždeň ponúka recepty na vianočné dobroty – od tých, ktoré potrebujú dlhšie zrieť, až po tie, ktoré sú najlepšie čerstvé. Nechajte sa inšpirovať a prežite pokojné, voňavé a tradičné Vianoce, plné chutí a radosti. Ukážka: Sobíkové sušienky Čas prípravy: 60 minút Na 30 kusov: - 240 g hladkej múky - 100 g práškového cukru - 150 g masla - 2 žĺtky - 1 vrecko vanilkového cukru - 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry - 30 g nastrúhaných olúpaných mandlí - 50 g čokolády na varenie - červené cukrové cukríky Postup: 1. Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, žĺtky, vanilkový cukor, citrónovú kôru a mandle. Všetko spracujeme na pevné cesto, ktoré necháme v chladničke asi hodinu odležať. 2. Potom cesto rozvaľkáme na plát hrubý 5 mm a vykrojíme z neho kolieska s priemerom 6 cm. Kolieska rozložíme na plechy a pečieme v predhriatej rúre na 190 °C asi 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke. 3. Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a naplníme do malého papierového kornútika. Na kolieska namaľujeme parohy, oči a prilepíme cukrík ako nos.

Pohodové Vianoce je kniha plná pokoja, vôní a tradícií, ktorá vám pomôže pripraviť tie najkrajšie sviatky bez veľkého naháňania sa. Obsahuje recepty na adventné a vianočné koláčiky, rady, tipy a množstvo zlepšovákov, ktoré vám ušetria čas aj peniaze. Kniha začína praktickými tipmi na pár dní pred adventom, a každý adventný týždeň ponúka recepty na vianočné dobroty – od tých, ktoré potrebujú dlhšie zrieť, až po tie, ktoré sú najlepšie čerstvé. Nechajte sa inšpirovať a prežite pokojné, voňavé a tradičné Vianoce, plné chutí a radosti. Ukážka: Sobíkové sušienky Čas prípravy: 60 minút Na 30 kusov: - 240 g hladkej múky - 100 g práškového cukru - 150 g masla - 2 žĺtky - 1 vrecko vanilkového cukru - 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry - 30 g nastrúhaných olúpaných mandlí - 50 g čokolády na varenie - červené cukrové cukríky Postup: 1. Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, žĺtky, vanilkový cukor, citrónovú kôru a mandle. Všetko spracujeme na pevné cesto, ktoré necháme v chladničke asi hodinu odležať. 2. Potom cesto rozvaľkáme na plát hrubý 5 mm a vykrojíme z neho kolieska s priemerom 6 cm. Kolieska rozložíme na plechy a pečieme v predhriatej rúre na 190 °C asi 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke. 3. Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a naplníme do malého papierového kornútika. Na kolieska namaľujeme parohy, oči a prilepíme cukrík ako nos.

Jazyk slovenský
Vydavateľ MAFRA Slovakia, a.s.
Rok vydania 2024
Počet strán 200
Typ viazania Paperback
Hmotnosť (g) 606 g
Rozmery (š-v-h) 235x167
EAN 9788082541109
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Šťastné a sýte batoľa
-9%
Charlotte Stirling Reed
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
20,90 €
19,02 €
Dojčenské recepty 2. vydanie
-9%
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
17,70 €
16,11 €
Recepty prastarej matere
-9%
Terézia Vansová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,90 €
13,56 €
MasterChef
-50%
Kolektív
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,90 €
7,45 €
Klíčkovanie - Malý sprievodca veľkými premenami - Receptár z klíčkov
-9%
Viera Múdra
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
20,90 €
19,02 €
Zdravé rýchlovky 2
-9%
Jana Šimkovičová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,90 €
18,11 €
Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture
-9%
Kathryn Lukas, Shane Peterson
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
25,80 €
23,48 €