Katarína Olejárová
Pohodové Vianoce - Receptový adventný kalendár
Pohodové Vianoce je kniha plná pokoja, vôní a tradícií, ktorá vám pomôže pripraviť tie najkrajšie sviatky bez veľkého naháňania sa. Obsahuje recepty na adventné a vianočné koláčiky, rady, tipy a množstvo zlepšovákov, ktoré vám ušetria čas aj peniaze. Kniha začína praktickými tipmi na pár dní pred adventom, a každý adventný týždeň ponúka recepty na vianočné dobroty – od tých, ktoré potrebujú dlhšie zrieť, až po tie, ktoré sú najlepšie čerstvé. Nechajte sa inšpirovať a prežite pokojné, voňavé a tradičné Vianoce, plné chutí a radosti. Ukážka: Sobíkové sušienky Čas prípravy: 60 minút Na 30 kusov: - 240 g hladkej múky - 100 g práškového cukru - 150 g masla - 2 žĺtky - 1 vrecko vanilkového cukru - 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry - 30 g nastrúhaných olúpaných mandlí - 50 g čokolády na varenie - červené cukrové cukríky Postup: 1. Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, žĺtky, vanilkový cukor, citrónovú kôru a mandle. Všetko spracujeme na pevné cesto, ktoré necháme v chladničke asi hodinu odležať. 2. Potom cesto rozvaľkáme na plát hrubý 5 mm a vykrojíme z neho kolieska s priemerom 6 cm. Kolieska rozložíme na plechy a pečieme v predhriatej rúre na 190 °C asi 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke. 3. Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a naplníme do malého papierového kornútika. Na kolieska namaľujeme parohy, oči a prilepíme cukrík ako nos.
Pohodové Vianoce je kniha plná pokoja, vôní a tradícií, ktorá vám pomôže pripraviť tie najkrajšie sviatky bez veľkého naháňania sa. Obsahuje recepty na adventné a vianočné koláčiky, rady, tipy a množstvo zlepšovákov, ktoré vám ušetria čas aj peniaze. Kniha začína praktickými tipmi na pár dní pred adventom, a každý adventný týždeň ponúka recepty na vianočné dobroty – od tých, ktoré potrebujú dlhšie zrieť, až po tie, ktoré sú najlepšie čerstvé. Nechajte sa inšpirovať a prežite pokojné, voňavé a tradičné Vianoce, plné chutí a radosti. Ukážka: Sobíkové sušienky Čas prípravy: 60 minút Na 30 kusov: - 240 g hladkej múky - 100 g práškového cukru - 150 g masla - 2 žĺtky - 1 vrecko vanilkového cukru - 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry - 30 g nastrúhaných olúpaných mandlí - 50 g čokolády na varenie - červené cukrové cukríky Postup: 1. Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, žĺtky, vanilkový cukor, citrónovú kôru a mandle. Všetko spracujeme na pevné cesto, ktoré necháme v chladničke asi hodinu odležať. 2. Potom cesto rozvaľkáme na plát hrubý 5 mm a vykrojíme z neho kolieska s priemerom 6 cm. Kolieska rozložíme na plechy a pečieme v predhriatej rúre na 190 °C asi 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke. 3. Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a naplníme do malého papierového kornútika. Na kolieska namaľujeme parohy, oči a prilepíme cukrík ako nos.
Jazyk | slovenský |
Vydavateľ | MAFRA Slovakia |
Rok vydania | 2024 |
Počet strán | 200 |
Typ viazania | brožovaná |
Hmotnosť (g) | 606 g |
Rozmery (š-v-h) | 0x0 |
EAN | 9788082541109 |
Dodacia doba | nedostupné |