Chris van Tulleken

Vysoko spracovaní ľudia

Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo... a prečo s tým nevieme prestať Kniha o fenoméne vysoko spracovaných potravín, ktoré v súčasnosti predstavujú väčšinu našej každodennej stravy. Lekár a výskumník Chris van Tulleken pútavo vysvetľuje, ako sa na náš tanier dostali laboratórne zmesi, prečo ich máme tak radi a čo robia s naším telom (zďaleka nejde len o nárast hmotnosti), zdravím, spoločnosťou i planétou. Máme právo vedieť širšie súvislosti o tom, čo jeme a pijeme, a autor nám ich v knihe ponúka. Nenájdete v nej žiadne príkazy či zákazy, ale množstvo vedeckých faktov, zistených skutočností a výsledkov experimentov. Vydajte sa na objavnú cestu svetom potravinárstva a nášho stravovania. Chris van Tulleken je infektológ v londýnskej nemocnici špecializovanej na tropickú medicínu. Vyštudoval na univerzite v Oxforde a doktorát (PhD.) v odbore molekulárna virológia získal na University College London, kde aj pôsobí ako docent. Vo výskume sa zameriava na vplyv korporácií na ľudské zdravie, najmä v kontexte detskej výživy, a spolupracuje s organizáciou UNICEF a Svetovou zdravotníckou organizáciou.

Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo... a prečo s tým nevieme prestať Kniha o fenoméne vysoko spracovaných potravín, ktoré v súčasnosti predstavujú väčšinu našej každodennej stravy. Lekár a výskumník Chris van Tulleken pútavo vysvetľuje, ako sa na náš tanier dostali laboratórne zmesi, prečo ich máme tak radi a čo robia s naším telom (zďaleka nejde len o nárast hmotnosti), zdravím, spoločnosťou i planétou. Máme právo vedieť širšie súvislosti o tom, čo jeme a pijeme, a autor nám ich v knihe ponúka. Nenájdete v nej žiadne príkazy či zákazy, ale množstvo vedeckých faktov, zistených skutočností a výsledkov experimentov. Vydajte sa na objavnú cestu svetom potravinárstva a nášho stravovania. Chris van Tulleken je infektológ v londýnskej nemocnici špecializovanej na tropickú medicínu. Vyštudoval na univerzite v Oxforde a doktorát (PhD.) v odbore molekulárna virológia získal na University College London, kde aj pôsobí ako docent. Vo výskume sa zameriava na vplyv korporácií na ľudské zdravie, najmä v kontexte detskej výživy, a spolupracuje s organizáciou UNICEF a Svetovou zdravotníckou organizáciou.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Petit Press, a.s.
Rok vydania 2024
Počet strán 384
Typ viazania Paperback
Hmotnosť (g) 538 g
Rozmery (š-v-h) 226x146
EAN 9788055909936
Dodacia doba online cena - Skladom - 1 pracovný deň


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Prečo mi to nikto nepovedal?
-9%
Dr. Julie Smith
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,90 €
18,11 €
Vy jste placebo - Na stavu mysli záleží
-9%
Joe Dispenza
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,70 €
22,48 €
Barva - Nejen pro výtvarníky
-9%
Jan Matěják
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
22,50 €
20,48 €
Radikálna otvorenosť
-9%
Kim Scottová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,90 €
14,47 €
Zadky a ich pozadie
-9%
Heather Radke
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,90 €
15,38 €
Malý tyran  Príčiny a liečba detskej panovačnosti - 2. vydanie
-9%
Jiřina Prekopová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
9,95 €
9,06 €
Pořiďte si druhý mozek - Uspořádejte si digitální život a uvolněte místo pro svůj tvůrčí potenciál
-9%
Tiago Forte
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
17,45 €
15,88 €
Otužovanie
-9%
Susanna Soberg
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
17,99 €
16,38 €