Chris van Tulleken

Vysoko spracovaní ľudia

Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo... a prečo s tým nevieme prestať Kniha o fenoméne vysoko spracovaných potravín, ktoré v súčasnosti predstavujú väčšinu našej každodennej stravy. Lekár a výskumník Chris van Tulleken pútavo vysvetľuje, ako sa na náš tanier dostali laboratórne zmesi, prečo ich máme tak radi a čo robia s naším telom (zďaleka nejde len o nárast hmotnosti), zdravím, spoločnosťou i planétou. Máme právo vedieť širšie súvislosti o tom, čo jeme a pijeme, a autor nám ich v knihe ponúka. Nenájdete v nej žiadne príkazy či zákazy, ale množstvo vedeckých faktov, zistených skutočností a výsledkov experimentov. Vydajte sa na objavnú cestu svetom potravinárstva a nášho stravovania. Chris van Tulleken je infektológ v londýnskej nemocnici špecializovanej na tropickú medicínu. Vyštudoval na univerzite v Oxforde a doktorát (PhD.) v odbore molekulárna virológia získal na University College London, kde aj pôsobí ako docent. Vo výskume sa zameriava na vplyv korporácií na ľudské zdravie, najmä v kontexte detskej výživy, a spolupracuje s organizáciou UNICEF a Svetovou zdravotníckou organizáciou.

Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo... a prečo s tým nevieme prestať Kniha o fenoméne vysoko spracovaných potravín, ktoré v súčasnosti predstavujú väčšinu našej každodennej stravy. Lekár a výskumník Chris van Tulleken pútavo vysvetľuje, ako sa na náš tanier dostali laboratórne zmesi, prečo ich máme tak radi a čo robia s naším telom (zďaleka nejde len o nárast hmotnosti), zdravím, spoločnosťou i planétou. Máme právo vedieť širšie súvislosti o tom, čo jeme a pijeme, a autor nám ich v knihe ponúka. Nenájdete v nej žiadne príkazy či zákazy, ale množstvo vedeckých faktov, zistených skutočností a výsledkov experimentov. Vydajte sa na objavnú cestu svetom potravinárstva a nášho stravovania. Chris van Tulleken je infektológ v londýnskej nemocnici špecializovanej na tropickú medicínu. Vyštudoval na univerzite v Oxforde a doktorát (PhD.) v odbore molekulárna virológia získal na University College London, kde aj pôsobí ako docent. Vo výskume sa zameriava na vplyv korporácií na ľudské zdravie, najmä v kontexte detskej výživy, a spolupracuje s organizáciou UNICEF a Svetovou zdravotníckou organizáciou.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Petit Press, a.s.
Rok vydania 2024
Počet strán 384
Typ viazania Paperback
Hmotnosť (g) 538 g
Rozmery (š-v-h) 226x146
EAN 9788055909936
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Pekne papkaj - Recepty (nielen) pre najmenších
-9%
Natália Šťastná
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
35,90 €
32,67 €
Dojčenie slovom aj písmom
-9%
Boris Žitňák, Katarína Brňáková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
29,59 €
26,93 €
Zdravé dieťa
-9%
MUDr. Denisa Jaššová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
35,90 €
32,67 €
Hry na každý deň - 365 aktivít pre dojčatá
-9%
Kolektív autorov
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,95 €
13,61 €
Psychológia pre milujúcich rodičov. Prvý rok s bábätkom
-9%
Jana Bašnáková, Eva Vavráková, Jana Zemandl
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,90 €
22,66 €
Spánek malých dětí
-70%
Isabelle Gravillon
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
6,23 €
1,90 €
Rozvíjej se děťátko
Kiedroňová Eva
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
22,99 €

Pozreli ste si: