Chris van Tulleken

Vysoko spracovaní ľudia - Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo ... a prečo s tým nevieme prestať

Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo... a prečo s tým nevieme prestať Kniha o fenoméne vysoko spracovaných potravín, ktoré v súčasnosti predstavujú väčšinu našej každodennej stravy. Lekár a výskumník Chris van Tulleken pútavo vysvetľuje, ako sa na náš tanier dostali laboratórne zmesi, prečo ich máme tak radi a čo robia s naším telom (zďaleka nejde len o nárast hmotnosti), zdravím, spoločnosťou i planétou. Máme právo vedieť širšie súvislosti o tom, čo jeme a pijeme, a autor nám ich v knihe ponúka. Nenájdete v nej žiadne príkazy či zákazy, ale množstvo vedeckých faktov, zistených skutočností a výsledkov experimentov. Vydajte sa na objavnú cestu svetom potravinárstva a nášho stravovania. Chris van Tulleken je infektológ v londýnskej nemocnici špecializovanej na tropickú medicínu. Vyštudoval na univerzite v Oxforde a doktorát (PhD.) v odbore molekulárna virológia získal na University College London, kde aj pôsobí ako docent. Vo výskume sa zameriava na vplyv korporácií na ľudské zdravie, najmä v kontexte detskej výživy, a spolupracuje s organizáciou UNICEF a Svetovou zdravotníckou organizáciou.

Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo... a prečo s tým nevieme prestať Kniha o fenoméne vysoko spracovaných potravín, ktoré v súčasnosti predstavujú väčšinu našej každodennej stravy. Lekár a výskumník Chris van Tulleken pútavo vysvetľuje, ako sa na náš tanier dostali laboratórne zmesi, prečo ich máme tak radi a čo robia s naším telom (zďaleka nejde len o nárast hmotnosti), zdravím, spoločnosťou i planétou. Máme právo vedieť širšie súvislosti o tom, čo jeme a pijeme, a autor nám ich v knihe ponúka. Nenájdete v nej žiadne príkazy či zákazy, ale množstvo vedeckých faktov, zistených skutočností a výsledkov experimentov. Vydajte sa na objavnú cestu svetom potravinárstva a nášho stravovania. Chris van Tulleken je infektológ v londýnskej nemocnici špecializovanej na tropickú medicínu. Vyštudoval na univerzite v Oxforde a doktorát (PhD.) v odbore molekulárna virológia získal na University College London, kde aj pôsobí ako docent. Vo výskume sa zameriava na vplyv korporácií na ľudské zdravie, najmä v kontexte detskej výživy, a spolupracuje s organizáciou UNICEF a Svetovou zdravotníckou organizáciou.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Petit Press
Rok vydania 2024
Počet strán 384
Typ viazania brožovaná
Hmotnosť (g) 542 g
Rozmery (š-v-h) 227x145
EAN 9788055909936
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Flow - Psychológia optimálneho prežívania
-9%
CSÍKSZENTMIHÁLYI MIHÁLY
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,90 €
14,47 €
Láska bez úzkosti - Vytvorte si milujúci vzťah, po akom ste vždy túžili
-9%
Leslie Becker-Phelps
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,99 €
14,56 €
Diéta pri ochoreniach žlčníka a pankreasu
-9%
doc. MUDr. Peter Minárik, PhD., MSc., PhD. Eva Blaho
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
25,40 €
23,12 €
Průvodce pacienta onkologickou léčbou - Svazek XII
-9%
Eva Chocenská , Heidi Móciková, Kateřina Dědečková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
8,55 €
7,79 €
Metóda Align - Holisticky o sile, flexibilite, koordinácii a súlade tela a mysle
-9%
Aaron Alexander
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
18,90 €
17,20 €
Blokni, vymaž a ďalej nerieš - Príručka, ako randiť a vyhnúť sa toxickým mužom
-9%
LalalaLetMeExplain
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,90 €
13,56 €
Strečing - anatómia
-9%
Craig Ramsay
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,49 €
15,01 €
Vousáči. Péče, střihy, trendy
-9%
Captain Peabody
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,95 €
15,43 €