Chris van Tulleken

Vysoko spracovaní ľudia - Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo ... a prečo s tým nevieme prestať

Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo... a prečo s tým nevieme prestať Kniha o fenoméne vysoko spracovaných potravín, ktoré v súčasnosti predstavujú väčšinu našej každodennej stravy. Lekár a výskumník Chris van Tulleken pútavo vysvetľuje, ako sa na náš tanier dostali laboratórne zmesi, prečo ich máme tak radi a čo robia s naším telom (zďaleka nejde len o nárast hmotnosti), zdravím, spoločnosťou i planétou. Máme právo vedieť širšie súvislosti o tom, čo jeme a pijeme, a autor nám ich v knihe ponúka. Nenájdete v nej žiadne príkazy či zákazy, ale množstvo vedeckých faktov, zistených skutočností a výsledkov experimentov. Vydajte sa na objavnú cestu svetom potravinárstva a nášho stravovania. Chris van Tulleken je infektológ v londýnskej nemocnici špecializovanej na tropickú medicínu. Vyštudoval na univerzite v Oxforde a doktorát (PhD.) v odbore molekulárna virológia získal na University College London, kde aj pôsobí ako docent. Vo výskume sa zameriava na vplyv korporácií na ľudské zdravie, najmä v kontexte detskej výživy, a spolupracuje s organizáciou UNICEF a Svetovou zdravotníckou organizáciou.

Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo... a prečo s tým nevieme prestať Kniha o fenoméne vysoko spracovaných potravín, ktoré v súčasnosti predstavujú väčšinu našej každodennej stravy. Lekár a výskumník Chris van Tulleken pútavo vysvetľuje, ako sa na náš tanier dostali laboratórne zmesi, prečo ich máme tak radi a čo robia s naším telom (zďaleka nejde len o nárast hmotnosti), zdravím, spoločnosťou i planétou. Máme právo vedieť širšie súvislosti o tom, čo jeme a pijeme, a autor nám ich v knihe ponúka. Nenájdete v nej žiadne príkazy či zákazy, ale množstvo vedeckých faktov, zistených skutočností a výsledkov experimentov. Vydajte sa na objavnú cestu svetom potravinárstva a nášho stravovania. Chris van Tulleken je infektológ v londýnskej nemocnici špecializovanej na tropickú medicínu. Vyštudoval na univerzite v Oxforde a doktorát (PhD.) v odbore molekulárna virológia získal na University College London, kde aj pôsobí ako docent. Vo výskume sa zameriava na vplyv korporácií na ľudské zdravie, najmä v kontexte detskej výživy, a spolupracuje s organizáciou UNICEF a Svetovou zdravotníckou organizáciou.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Petit Press
Rok vydania 2024
Počet strán 384
Typ viazania brožovaná
Hmotnosť (g) 542 g
Rozmery (š-v-h) 227x145
EAN 9788055909936
Dodacia doba online cena - Skladom - 1 pracovný deň


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Protetika III - 4.vydání
-9%
Rudolf Strub Jörg a kolektiv
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
39,96 €
36,37 €
Sexuální výchova pro studenty porodní as
-9%
Kolektív
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
11,96 €
10,89 €
Liečebné plány, očisty a recepty na záchranu - Medicínske médium
-9%
Anthony William
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
41,90 €
38,13 €
Pneumologie v každodenní praxi
-9%
Thomas Hausen
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
27,96 €
25,45 €
Potřeby žen v porodní asistenci
-9%
Bohdana Dušová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,44 €
14,97 €
Anatomie v přehledech a schématech
-9%
Rohen W. Johannes, Lütjen-Drecoll Elke
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
11,96 €
10,89 €
Imunologie stručně, jasně, přehledně
Petr Jílek
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
9,96 €
Preventivní stomatologie
-9%
Hardy Limeback a kolektiv
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
59,96 €
54,57 €