Maková Jana a kolektív

Mikrobiológia v gastronómii

Vysokoškolská učebnica Mikrobiológia v gastronómii je určená študentom študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, ako aj odbornej verejnosti, ktorí potrebujú získať všeobecné vedomosti o mikroorganizmoch a zároveň ich prepojiť s oblasťou mikrobiológie potravín a pokrmov. Vysokoškolská učebnica sa venuje charakteristike hlavných skupín mikroorganizmov úzko sa spájajúcich s potravinami, ako sú vírusy, baktérie, mikroskopické vláknité huby, kvasinky, ale čiastočne aj siniciam, riasam a prvokom, ktoré majú v oblasti potravín a prípravy pokrmov tiež určitý význam. Mikroorganizmy v potravinách a pokrmoch môžu pozitívne meniť vlastnosti potravín (napr.pri konzervovaní, rôzne druhy fermentácií), ale aj negatívne meniť organoleptické vlastnosti a spôsobovať kazenie potravín alebo priamo poškodzovať zdravie konzumentov ochoreniami prenášanými potravinami. Z toho dôvodu sa vo vysokoškolskej učebnici venujeme aj bližšej charakteristike mikroorganizmov spojených s touto oblasťou. Každý rok sa objavujú prípady ochorení z potravín a otráv z jedla, na ktorých sa podieľajú mikroorganizmy. Správnou aplikáciou vedomostí získaných z tejto učebnej pomôcky, ale aj ďalších predmetov vyučovaných v rámci študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, by sa im dalo zabrániť. Vo vysokoškolskej učebnici sa ďalej popisujú faktory prostredia, ktoré úzko súvisia s rastom a rozmnožovaním mikroorganizmov, ako aj spôsoby predlžovania trvanlivosti potravín využívané v gastronómii. Nemenej dôležitou časťou sú metódy slúžiace na detekciu mikroorganizmov v potravinách a pokrmoch a popis legislatívy týkajúcej sa sledovania kvality potravín a pokrmov.

Vysokoškolská učebnica Mikrobiológia v gastronómii je určená študentom študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, ako aj odbornej verejnosti, ktorí potrebujú získať všeobecné vedomosti o mikroorganizmoch a zároveň ich prepojiť s oblasťou mikrobiológie potravín a pokrmov. Vysokoškolská učebnica sa venuje charakteristike hlavných skupín mikroorganizmov úzko sa spájajúcich s potravinami, ako sú vírusy, baktérie, mikroskopické vláknité huby, kvasinky, ale čiastočne aj siniciam, riasam a prvokom, ktoré majú v oblasti potravín a prípravy pokrmov tiež určitý význam. Mikroorganizmy v potravinách a pokrmoch môžu pozitívne meniť vlastnosti potravín (napr.pri konzervovaní, rôzne druhy fermentácií), ale aj negatívne meniť organoleptické vlastnosti a spôsobovať kazenie potravín alebo priamo poškodzovať zdravie konzumentov ochoreniami prenášanými potravinami. Z toho dôvodu sa vo vysokoškolskej učebnici venujeme aj bližšej charakteristike mikroorganizmov spojených s touto oblasťou. Každý rok sa objavujú prípady ochorení z potravín a otráv z jedla, na ktorých sa podieľajú mikroorganizmy. Správnou aplikáciou vedomostí získaných z tejto učebnej pomôcky, ale aj ďalších predmetov vyučovaných v rámci študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, by sa im dalo zabrániť. Vo vysokoškolskej učebnici sa ďalej popisujú faktory prostredia, ktoré úzko súvisia s rastom a rozmnožovaním mikroorganizmov, ako aj spôsoby predlžovania trvanlivosti potravín využívané v gastronómii. Nemenej dôležitou časťou sú metódy slúžiace na detekciu mikroorganizmov v potravinách a pokrmoch a popis legislatívy týkajúcej sa sledovania kvality potravín a pokrmov.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Rok vydania 2023
Počet strán 143
Typ viazania brožovaná
Hmotnosť (g) 259 g
Rozmery (š-v-h) 240x170
EAN 9788055226699
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Dojčenské recepty 2. vydanie
-9%
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
17,70 €
16,11 €
Taliančina - Súhrn gramatiky
-9%
kolektiv
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
3,90 €
3,55 €
Terapeutické využitie tejpovania
-9%
Kobrová Jitka, Válka Robert
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,99 €
11,83 €
Cisárska Čína: Podrobná vizuálna história
-9%
autor neuvedený
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
39,90 €
36,31 €
Odyseus - Návrat
-9%
Valerio Massimo Manfredi
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,95 €
11,79 €
Slová na cestu životom. 365. Múdrosť na každý deň
-9%
Helen Exley
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,95 €
11,79 €
Hajulinky, haj - 3.vyd.
-9%
Mária Rázusová-Martáková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
4,50 €
4,10 €
Predohra k nadácii
-9%
Isaac Asimov
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
21,90 €
19,93 €