Maková Jana a kolektív

Mikrobiológia v gastronómii

Vysokoškolská učebnica Mikrobiológia v gastronómii je určená študentom študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, ako aj odbornej verejnosti, ktorí potrebujú získať všeobecné vedomosti o mikroorganizmoch a zároveň ich prepojiť s oblasťou mikrobiológie potravín a pokrmov. Vysokoškolská učebnica sa venuje charakteristike hlavných skupín mikroorganizmov úzko sa spájajúcich s potravinami, ako sú vírusy, baktérie, mikroskopické vláknité huby, kvasinky, ale čiastočne aj siniciam, riasam a prvokom, ktoré majú v oblasti potravín a prípravy pokrmov tiež určitý význam. Mikroorganizmy v potravinách a pokrmoch môžu pozitívne meniť vlastnosti potravín (napr.pri konzervovaní, rôzne druhy fermentácií), ale aj negatívne meniť organoleptické vlastnosti a spôsobovať kazenie potravín alebo priamo poškodzovať zdravie konzumentov ochoreniami prenášanými potravinami. Z toho dôvodu sa vo vysokoškolskej učebnici venujeme aj bližšej charakteristike mikroorganizmov spojených s touto oblasťou. Každý rok sa objavujú prípady ochorení z potravín a otráv z jedla, na ktorých sa podieľajú mikroorganizmy. Správnou aplikáciou vedomostí získaných z tejto učebnej pomôcky, ale aj ďalších predmetov vyučovaných v rámci študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, by sa im dalo zabrániť. Vo vysokoškolskej učebnici sa ďalej popisujú faktory prostredia, ktoré úzko súvisia s rastom a rozmnožovaním mikroorganizmov, ako aj spôsoby predlžovania trvanlivosti potravín využívané v gastronómii. Nemenej dôležitou časťou sú metódy slúžiace na detekciu mikroorganizmov v potravinách a pokrmoch a popis legislatívy týkajúcej sa sledovania kvality potravín a pokrmov.

Vysokoškolská učebnica Mikrobiológia v gastronómii je určená študentom študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, ako aj odbornej verejnosti, ktorí potrebujú získať všeobecné vedomosti o mikroorganizmoch a zároveň ich prepojiť s oblasťou mikrobiológie potravín a pokrmov. Vysokoškolská učebnica sa venuje charakteristike hlavných skupín mikroorganizmov úzko sa spájajúcich s potravinami, ako sú vírusy, baktérie, mikroskopické vláknité huby, kvasinky, ale čiastočne aj siniciam, riasam a prvokom, ktoré majú v oblasti potravín a prípravy pokrmov tiež určitý význam. Mikroorganizmy v potravinách a pokrmoch môžu pozitívne meniť vlastnosti potravín (napr.pri konzervovaní, rôzne druhy fermentácií), ale aj negatívne meniť organoleptické vlastnosti a spôsobovať kazenie potravín alebo priamo poškodzovať zdravie konzumentov ochoreniami prenášanými potravinami. Z toho dôvodu sa vo vysokoškolskej učebnici venujeme aj bližšej charakteristike mikroorganizmov spojených s touto oblasťou. Každý rok sa objavujú prípady ochorení z potravín a otráv z jedla, na ktorých sa podieľajú mikroorganizmy. Správnou aplikáciou vedomostí získaných z tejto učebnej pomôcky, ale aj ďalších predmetov vyučovaných v rámci študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, by sa im dalo zabrániť. Vo vysokoškolskej učebnici sa ďalej popisujú faktory prostredia, ktoré úzko súvisia s rastom a rozmnožovaním mikroorganizmov, ako aj spôsoby predlžovania trvanlivosti potravín využívané v gastronómii. Nemenej dôležitou časťou sú metódy slúžiace na detekciu mikroorganizmov v potravinách a pokrmoch a popis legislatívy týkajúcej sa sledovania kvality potravín a pokrmov.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Rok vydania 2023
Počet strán 143
Typ viazania brožovaná
Hmotnosť (g) 259 g
Rozmery (š-v-h) 240x170
EAN 9788055226699
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Einstein o Einsteinovi
-9%
Hanoch Gutfreund, Jürgen Renn
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,90 €
14,47 €
The Burning God
R.F. Kuang
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,95 €
Naučte sa po rusky
-9%
Robert Hamell,Leoni Röhr
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,50 €
15,02 €
Maďarčina pre samoukov, 3. vydanie
-9%
Ildikó Hizsnyai, Marianna Sitárová-Husáriková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
17,00 €
15,47 €
Maťko a Kubko - 12. vydanie
-9%
Marianna Grznárová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
7,90 €
7,19 €
Päťminútové príbehy z lesa
-9%
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,90 €
14,47 €
Komorník, ktorý ma miloval
-9%
Valerie Bowmanová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,90 €
12,65 €
Obliekame maďarské bábiky - Sára
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
7,95 €