kol.
Tajomstvo zdravého trávenia
12 rozhovorov s renomovanými odborníkmi o tom, ako chrániť a liečiť náš zažívací systém, aby sme mohli viesť dlhý a kvalitný život. Dozviete sa, prečo láska nejde cez žalúdok, ale cez tenké črevo. Ako dlho by sme prežili bez pečene, aké tráviace problémy máme, keď sme v strese, a čo sa nám v bruchu deje. Čo všetko sa dá stravou pokaziť, prečo nás často lákajú „nezdravé“ jedlá. Čo sa stane, ak zdravý človek vysadí lepok zo svojej stravy a ako sa líši potravinová alergia a intolerancia. Akého parazita si možno priniesť z dovolenky a čo môžete „chytiť“ v slovenskej prírode. Čo hrozí, ak budeme ignorovať herniu a prečo treba stred tela po akejkoľvek operácii v oblasti brucha rehabilitovať. A mnoho ďalších, životne dôležitých a prekvapivých informácií. Autori: redakcia týždenníku Téma Katarína Abeille, Dan Himič, Soňa Košíková Zostavila: Roberta Karpinská Autori: Týždenník Téma vychádza na Slovensku od roku 2017 a za ten čas sa na jeho stránkach objavili stovky rozhovorov s renomovanými odborníkmi zo Slovenskej, ale aj z Českej republiky. Spomedzi vskutku rôznorodých tém patria tie z oblasti trávenia, stravy a výživy k najobľúbenejším. V tejto knihe sa prostredníctvom rozhovorov s dvanástimi poprednými slovenskými odborníkmi snažili zmapovať tráviacu sústavu. Popýtali sa ich nielen na niektoré dôležité orgány, ako sú črevá alebo pečeň, ale aj na zdravú či nezdravú stravu, mikrobióm či probiotiká. Pretože naše brucho je významnou spojnicou medzi tými časťami tela, ktoré majú byť v rovnováhe. A ak naň zabudneme a necháme ho žiť si vlastným životom, ľahko sa môže stať, že nám spôsobí nielen zažívacie problémy, ale dokonca aj bolesť chrbtice.
12 rozhovorov s renomovanými odborníkmi o tom, ako chrániť a liečiť náš zažívací systém, aby sme mohli viesť dlhý a kvalitný život. Dozviete sa, prečo láska nejde cez žalúdok, ale cez tenké črevo. Ako dlho by sme prežili bez pečene, aké tráviace problémy máme, keď sme v strese, a čo sa nám v bruchu deje. Čo všetko sa dá stravou pokaziť, prečo nás často lákajú „nezdravé“ jedlá. Čo sa stane, ak zdravý človek vysadí lepok zo svojej stravy a ako sa líši potravinová alergia a intolerancia. Akého parazita si možno priniesť z dovolenky a čo môžete „chytiť“ v slovenskej prírode. Čo hrozí, ak budeme ignorovať herniu a prečo treba stred tela po akejkoľvek operácii v oblasti brucha rehabilitovať. A mnoho ďalších, životne dôležitých a prekvapivých informácií. Autori: redakcia týždenníku Téma Katarína Abeille, Dan Himič, Soňa Košíková Zostavila: Roberta Karpinská Autori: Týždenník Téma vychádza na Slovensku od roku 2017 a za ten čas sa na jeho stránkach objavili stovky rozhovorov s renomovanými odborníkmi zo Slovenskej, ale aj z Českej republiky. Spomedzi vskutku rôznorodých tém patria tie z oblasti trávenia, stravy a výživy k najobľúbenejším. V tejto knihe sa prostredníctvom rozhovorov s dvanástimi poprednými slovenskými odborníkmi snažili zmapovať tráviacu sústavu. Popýtali sa ich nielen na niektoré dôležité orgány, ako sú črevá alebo pečeň, ale aj na zdravú či nezdravú stravu, mikrobióm či probiotiká. Pretože naše brucho je významnou spojnicou medzi tými časťami tela, ktoré majú byť v rovnováhe. A ak naň zabudneme a necháme ho žiť si vlastným životom, ľahko sa môže stať, že nám spôsobí nielen zažívacie problémy, ale dokonca aj bolesť chrbtice.
Jazyk | slovenský |
Vydavateľ | MAFRA Slovakia, a.s. |
Rok vydania | 2024 |
Počet strán | 216 |
Typ viazania | Paperback |
Hmotnosť (g) | 316 g |
Rozmery (š-v-h) | 210x142 |
EAN | 9788082540928 |
Dodacia doba | online cena - Skladom - 1 pracovný deň |