Martina Fikselová, Jozef Golian, Lucia Zeleňáková
Zdravotná bezpečnosť potravín
Vysokoškolská učebnica „Zdravotná bezpečnosť potravín“ je určená najmä pre študentov študijného programu bezpečnosť a kontrola potravín, ktorí ovládajú základy hygieny potravín a všeobecnej bezpečnosti potravín. Zaoberá sa špecifickými otázkami a problematikou zdravotnej bezpečnosti výživových doplnkov, potravín na osobitné výživové účely, potravinami nového typu či bezpečnou aplikáciou prídavných látok. V tejto súvislosti preto podľa potreby uvádzame aspoň základnú legislatívu. Taktiež popisuje oblasť aplikácie výživových a zdravotných tvrdení na potra- vinách ako aj ďalšie dôležité informácie pri vývoji konkrétnych zdravotne bezpečných produktov.
Vysokoškolská učebnica „Zdravotná bezpečnosť potravín“ je určená najmä pre študentov študijného programu bezpečnosť a kontrola potravín, ktorí ovládajú základy hygieny potravín a všeobecnej bezpečnosti potravín. Zaoberá sa špecifickými otázkami a problematikou zdravotnej bezpečnosti výživových doplnkov, potravín na osobitné výživové účely, potravinami nového typu či bezpečnou aplikáciou prídavných látok. V tejto súvislosti preto podľa potreby uvádzame aspoň základnú legislatívu. Taktiež popisuje oblasť aplikácie výživových a zdravotných tvrdení na potra- vinách ako aj ďalšie dôležité informácie pri vývoji konkrétnych zdravotne bezpečných produktov.
Jazyk | slovenský |
Vydavateľ | Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre |
Rok vydania | 2023 |
Počet strán | 135 |
Typ viazania | brožovaná |
Hmotnosť (g) | 245 g |
Rozmery (š-v-h) | 240x170 |
EAN | 9788055226842 |
Dodacia doba | nedostupné |