Zlatica Beňová
Recepty pre diabetikov 2
Prevezmite kontrolu nad svojím zdravím, vychutnajte si lahodné jedlá, ktoré potešia chuť a robia zázraky pri liečbe cukrovky. Práve stravovanie je totiž pri liečbe cukrovky základom. Zmena životného štýlu sa odporúča pri všetkých formách aj štádiách cukrovky. Lekári upozorňujú, že bez zmeny stravovania a životného štýlu nepomôžu ani najmodernejšie lieky. Nie je pritom potrebná žiadna špeciálna diabetická diéta. Ak si človek – nezáleží na tom, či je diabetik, alebo nie – nechce spôsobiť obezitu a ďalšie ochorenia, odporúča sa racionálne stravovanie. Druhá kniha receptov ponúka desiatky vyskúšaných receptov, ktoré zasýtia, ale zároveň nezaťažia organizmus. Všetky sú lekársky overené a obsahujú aj sacharidové jednotky. Ukážka: Cviklová polievka /4 porcie/ SUROVINY: - 350 g cvikly - 300 g zemiakov - 2 stonky zeleru - 2 strúčiky cesnaku - 1 PL masla - 1 cibuľa - 1,2 l zeleninového vývaru - tymian - soľ - 60 g kyslej smotany POSTUP: 1. Na masle zľahka orestujeme zeleninu nakrájanú na menšie kúsky. 2. Zalejeme horúcim vývarom, osolíme a pridáme tymian. Varíme do mäkka. 3. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme a primiešame kyslú smotanu. 4. Môžeme podávať za tepla aj za studena. Energetická a výživová hodnota 1 porcie: Kcal 106 / 443 kJ Bielkoviny 2,6 g Tuky 3,5 g SJ 1,5
Prevezmite kontrolu nad svojím zdravím, vychutnajte si lahodné jedlá, ktoré potešia chuť a robia zázraky pri liečbe cukrovky. Práve stravovanie je totiž pri liečbe cukrovky základom. Zmena životného štýlu sa odporúča pri všetkých formách aj štádiách cukrovky. Lekári upozorňujú, že bez zmeny stravovania a životného štýlu nepomôžu ani najmodernejšie lieky. Nie je pritom potrebná žiadna špeciálna diabetická diéta. Ak si človek – nezáleží na tom, či je diabetik, alebo nie – nechce spôsobiť obezitu a ďalšie ochorenia, odporúča sa racionálne stravovanie. Druhá kniha receptov ponúka desiatky vyskúšaných receptov, ktoré zasýtia, ale zároveň nezaťažia organizmus. Všetky sú lekársky overené a obsahujú aj sacharidové jednotky. Ukážka: Cviklová polievka /4 porcie/ SUROVINY: - 350 g cvikly - 300 g zemiakov - 2 stonky zeleru - 2 strúčiky cesnaku - 1 PL masla - 1 cibuľa - 1,2 l zeleninového vývaru - tymian - soľ - 60 g kyslej smotany POSTUP: 1. Na masle zľahka orestujeme zeleninu nakrájanú na menšie kúsky. 2. Zalejeme horúcim vývarom, osolíme a pridáme tymian. Varíme do mäkka. 3. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme a primiešame kyslú smotanu. 4. Môžeme podávať za tepla aj za studena. Energetická a výživová hodnota 1 porcie: Kcal 106 / 443 kJ Bielkoviny 2,6 g Tuky 3,5 g SJ 1,5
Jazyk | slovenský |
Vydavateľ | MAFRA Slovakia, a.s. |
Rok vydania | 2023 |
Počet strán | 208 |
Typ viazania | Paperback |
Hmotnosť (g) | 658 g |
Rozmery (š-v-h) | 235x168 |
EAN | 9788082540874 |
Dodacia doba | online cena - Skladom - 1 pracovný deň |