Katarína Olejárová
Pečieme na sviatky bez lepku
Vyhýbate sa lepku, ale túžite po nadýchaných sviatočných koláčoch? Táto malá šikovná kuchárka je plná skvelých receptov bez lepku, vďaka ktorým budú vaše sviatočné dni ešte sladšie, voňavejšie a chrumkavejšie. Nájdete v nej tradičné recepty, ale aj skvelé nové koláčiky, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek, nielen na sviatky. Od lineckého pečiva, cez medovníky, orechové, mandľové, čokoládové, škoricové, marcipánové, mrkvové či lekvárové, budete môcť napiecť a vychutnať bez obáv o zdravie akékoľvek sviatočné dobroty. Ukážka Mandľové guľôčky so sušenými marhuľami Čas prípravy: 40 minút Suroviny na 24 kusov 150 g sušených marhúľ 150 g olúpaných mandlí 150 g strúhaného kokosu 100 g medu 1 lyžička vanilkovej esencie Na obalenie: čokoládová poleva pražené mandľové plátky kakao strúhaný kokos nasekané orechy či pistácie drvené lyofilizované maliny Postup: 1 Marhule prepláchneme teplou vodou a namočíme do studenej vody asi na 4 hodiny. Potom ich scedíme a pomelieme na strojčeku na mäso spoločne s olúpanými mandľami. 2 Do hmoty pridáme kokos, med a vanilkovú esenciu. Prepracujeme na pevnú hmotu a rozdelíme na 24 kúskov. 3 Z každého kúska hmoty vymodelujeme guľôčku a necháme ich schnúť asi hodinu pri izbovej teplote. 4 Nakoniec guľôčky namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy a povrch posypeme polámanými mandľovými lupienkami. Alebo guľôčky obalíme v nasekaných orechoch, kokose, kakaovom prášku či v kúskoch mrazom sušených malín.
Vyhýbate sa lepku, ale túžite po nadýchaných sviatočných koláčoch? Táto malá šikovná kuchárka je plná skvelých receptov bez lepku, vďaka ktorým budú vaše sviatočné dni ešte sladšie, voňavejšie a chrumkavejšie. Nájdete v nej tradičné recepty, ale aj skvelé nové koláčiky, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek, nielen na sviatky. Od lineckého pečiva, cez medovníky, orechové, mandľové, čokoládové, škoricové, marcipánové, mrkvové či lekvárové, budete môcť napiecť a vychutnať bez obáv o zdravie akékoľvek sviatočné dobroty. Ukážka Mandľové guľôčky so sušenými marhuľami Čas prípravy: 40 minút Suroviny na 24 kusov 150 g sušených marhúľ 150 g olúpaných mandlí 150 g strúhaného kokosu 100 g medu 1 lyžička vanilkovej esencie Na obalenie: čokoládová poleva pražené mandľové plátky kakao strúhaný kokos nasekané orechy či pistácie drvené lyofilizované maliny Postup: 1 Marhule prepláchneme teplou vodou a namočíme do studenej vody asi na 4 hodiny. Potom ich scedíme a pomelieme na strojčeku na mäso spoločne s olúpanými mandľami. 2 Do hmoty pridáme kokos, med a vanilkovú esenciu. Prepracujeme na pevnú hmotu a rozdelíme na 24 kúskov. 3 Z každého kúska hmoty vymodelujeme guľôčku a necháme ich schnúť asi hodinu pri izbovej teplote. 4 Nakoniec guľôčky namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy a povrch posypeme polámanými mandľovými lupienkami. Alebo guľôčky obalíme v nasekaných orechoch, kokose, kakaovom prášku či v kúskoch mrazom sušených malín.
Jazyk | slovenský |
Vydavateľ | MAFRA Slovakia, a.s. |
Rok vydania | 2023 |
Počet strán | 64 |
Typ viazania | Paperback |
Hmotnosť (g) | 178 g |
Rozmery (š-v-h) | 200x165 |
EAN | 9788082540843 |
Dodacia doba | online cena - Skladom - 1 pracovný deň |