Zora Mintalová-Zubercová
Všetko okolo stola II
Odborníčka na kulinárnu kultúru a bývanie pokračuje v pútavom opise tradícií stolovania v Európe a na Slovensku. V tomto diele sa venuje najmä úlohe žien v dejinách i v domácnostiach a dejinným premenám ženskej roly, vybaveniu kuchýň a „ženským“ potravinám i pochutinám – cukru, medu, káve, čaju, čokoláde. Prináša veľa zaujímavých informácií o tom, ako sa tieto potraviny začali používať vo svete, ako sa dostali na Slovensko a udomácnili sa tu. Určite zaujme aj dobový obrazový materiál a množstvo vekmi overených receptov – od lahôdok z kysnutého cesta cez štrúdle, torty, dezerty, až po zmrzlinu a domáce likériky. Spolu s prvým dielom ide o dvojicu kníh, aká by nemala chýbať v žiadnej dobrej kuchyni.
Odborníčka na kulinárnu kultúru a bývanie pokračuje v pútavom opise tradícií stolovania v Európe a na Slovensku. V tomto diele sa venuje najmä úlohe žien v dejinách i v domácnostiach a dejinným premenám ženskej roly, vybaveniu kuchýň a „ženským“ potravinám i pochutinám – cukru, medu, káve, čaju, čokoláde. Prináša veľa zaujímavých informácií o tom, ako sa tieto potraviny začali používať vo svete, ako sa dostali na Slovensko a udomácnili sa tu. Určite zaujme aj dobový obrazový materiál a množstvo vekmi overených receptov – od lahôdok z kysnutého cesta cez štrúdle, torty, dezerty, až po zmrzlinu a domáce likériky. Spolu s prvým dielom ide o dvojicu kníh, aká by nemala chýbať v žiadnej dobrej kuchyni.
Jazyk | slovenský |
Vydavateľ | Vydavateľstvo Matice slovenskej, s.r.o. |
Rok vydania | 2010 |
Počet strán | 280 |
Typ viazania | Paperback |
Hmotnosť (g) | 581 g |
Rozmery (š-v-h) | 240x170 |
EAN | 9788081150135 |
Dodacia doba | nedostupné |