Bibiana Wallnerová

Láska i zdravie idú cez žalúdok

Vývoj nie je všemocný mechanizmus, ktorý by umožňoval, aby sa organizmus človeka prispôsobil stále ťažším a ťažším podmienkam, a to bez následkov. Niekedy si predstavujem, ako asi by reagoval stredoveký človek, keby sme ho tak normálne srdečne pohostili. Nejaký ten poldecáčik na úvod, hovädzia polievočka, a dajme tomu poriadny rezeň s výborným zemiakovým šalátom. V kombinácii so zamoreným ovzduším, naším každodenným stresom, ktorý si hlavne sami vyrábame a to v rôznych podobách, so smogom, ktorý máme hoci len z dopravných prostriedkov vo forme viac alebo menej jedovatých plynov v množstvách ktorým aj tak neveríme, by tento stredoveký nešťastník neprežil. Ľudský organizmus sa od stredoveku až tak zásadne nezmenil. Zato sa zmenili podmienky, a to dôkladne. Aby sme to prežili, musíme my sami niečo robiť. Ale čo? Napriek tomu, že som vedec a zaoberám sa otázkami prenosu signálov medzi bunkami v ľudskom organizme, mne cestu ukázala pani Bibiana Wallnerová. Tomáš Dobránsky

Vývoj nie je všemocný mechanizmus, ktorý by umožňoval, aby sa organizmus človeka prispôsobil stále ťažším a ťažším podmienkam, a to bez následkov. Niekedy si predstavujem, ako asi by reagoval stredoveký človek, keby sme ho tak normálne srdečne pohostili. Nejaký ten poldecáčik na úvod, hovädzia polievočka, a dajme tomu poriadny rezeň s výborným zemiakovým šalátom. V kombinácii so zamoreným ovzduším, naším každodenným stresom, ktorý si hlavne sami vyrábame a to v rôznych podobách, so smogom, ktorý máme hoci len z dopravných prostriedkov vo forme viac alebo menej jedovatých plynov v množstvách ktorým aj tak neveríme, by tento stredoveký nešťastník neprežil. Ľudský organizmus sa od stredoveku až tak zásadne nezmenil. Zato sa zmenili podmienky, a to dôkladne. Aby sme to prežili, musíme my sami niečo robiť. Ale čo? Napriek tomu, že som vedec a zaoberám sa otázkami prenosu signálov medzi bunkami v ľudskom organizme, mne cestu ukázala pani Bibiana Wallnerová. Tomáš Dobránsky

Jazyk slovenský
Vydavateľ Jim 78, s.r.o.
Rok vydania 2010
Počet strán 135
Typ viazania Paperback
Hmotnosť (g) 370 g
Rozmery (š-v-h) 250x177
EAN 9788096910748
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Hrnčeková kuchárka
-9%
Kolektív
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,90 €
13,56 €
Prvé príkrmy - Pre zdravé brušká
-9%
Anetta Vaculíková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
18,90 €
17,20 €
Keto pečivo
-9%
Faith Gorsky, Lara Clevenger
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
21,94 €
19,97 €
Japonská kuchyňa: Vegetariánske recepty na každý deň
-9%
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
26,90 €
24,48 €
Grilujeme po celý rok
-9%
Blanka Poláčková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
9,99 €
9,10 €
Superpolievky. Hviezdy kuchyne na sto spôsobov
-9%
AMBER LOCKE
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
11,95 €
10,88 €
Vilo Habo špeciál - Najlepšie recepty z TV šou
Vilo Habo
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
3,90 €
Zápisky z kuchyne
-9%
Martina Dorkinová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,90 €
14,47 €