Bibiana Wallnerová

Láska i zdravie idú cez žalúdok

Vývoj nie je všemocný mechanizmus, ktorý by umožňoval, aby sa organizmus človeka prispôsobil stále ťažším a ťažším podmienkam, a to bez následkov. Niekedy si predstavujem, ako asi by reagoval stredoveký človek, keby sme ho tak normálne srdečne pohostili. Nejaký ten poldecáčik na úvod, hovädzia polievočka, a dajme tomu poriadny rezeň s výborným zemiakovým šalátom. V kombinácii so zamoreným ovzduším, naším každodenným stresom, ktorý si hlavne sami vyrábame a to v rôznych podobách, so smogom, ktorý máme hoci len z dopravných prostriedkov vo forme viac alebo menej jedovatých plynov v množstvách ktorým aj tak neveríme, by tento stredoveký nešťastník neprežil. Ľudský organizmus sa od stredoveku až tak zásadne nezmenil. Zato sa zmenili podmienky, a to dôkladne. Aby sme to prežili, musíme my sami niečo robiť. Ale čo? Napriek tomu, že som vedec a zaoberám sa otázkami prenosu signálov medzi bunkami v ľudskom organizme, mne cestu ukázala pani Bibiana Wallnerová. Tomáš Dobránsky

Vývoj nie je všemocný mechanizmus, ktorý by umožňoval, aby sa organizmus človeka prispôsobil stále ťažším a ťažším podmienkam, a to bez následkov. Niekedy si predstavujem, ako asi by reagoval stredoveký človek, keby sme ho tak normálne srdečne pohostili. Nejaký ten poldecáčik na úvod, hovädzia polievočka, a dajme tomu poriadny rezeň s výborným zemiakovým šalátom. V kombinácii so zamoreným ovzduším, naším každodenným stresom, ktorý si hlavne sami vyrábame a to v rôznych podobách, so smogom, ktorý máme hoci len z dopravných prostriedkov vo forme viac alebo menej jedovatých plynov v množstvách ktorým aj tak neveríme, by tento stredoveký nešťastník neprežil. Ľudský organizmus sa od stredoveku až tak zásadne nezmenil. Zato sa zmenili podmienky, a to dôkladne. Aby sme to prežili, musíme my sami niečo robiť. Ale čo? Napriek tomu, že som vedec a zaoberám sa otázkami prenosu signálov medzi bunkami v ľudskom organizme, mne cestu ukázala pani Bibiana Wallnerová. Tomáš Dobránsky

Jazyk slovenský
Vydavateľ Jim 78, s.r.o.
Rok vydania 2010
Počet strán 135
Typ viazania Paperback
Hmotnosť (g) 370 g
Rozmery (š-v-h) 250x177
EAN 9788096910748
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Prvé príkrmy - Pre zdravé brušká
-9%
Anetta Vaculíková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
18,90 €
17,20 €
Pravá vietnamská kuchyně
-9%
Uyen Luu
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,95 €
18,16 €
Superpolievky. Hviezdy kuchyne na sto spôsobov
-9%
AMBER LOCKE
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
11,95 €
10,88 €
5 surovín. Stredomorie
-9%
Jamie Oliver
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
27,90 €
25,39 €
Slané pochúťky
-9%
Zoltán Liptai
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
8,90 €
8,10 €
PEČENIE, ÚDENIE, GRILOVANIE RÝB A MÄSA
-9%
Lorenz J. a P.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
8,93 €
8,13 €
Super jídlo pro superděti - Revoluce v opravdovém jídle
-9%
Tim Noakes
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
38,44 €
34,99 €
Mama, mňam 2. - Čo uvariť deťom od 3 rokov
-9%
Silvia Horecká, Jana Malaga
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,95 €
22,71 €