Zlatica Beňová
Recepty pre diabetikov
Stravovanie je pri diabete základom liečby. A hoci je primárne publikácia určená pre diabetikov, na svoje si príde aj široká verejnosť. Diabetici totiž dnes nemajú žiadnu špeciálnu stravu, odborníci z diabetológie a dietológie uvádzajú, že v súčasnosti vyslovene zakázané jedlá pre diabetikov neexistujú! Mali by sa stravovať racionálne a presne také recepty sme pre vás aj zostavili. Pre časopis Diabetik, kde boli publikované, ich roky pripravuje Katarína Langová a sacharidové jednotky na jednotlivé porcie prepočítava Mária Štefáková. Veríme, že vám budú vhodnou inšpiráciou, ako sa zdravo stravovať. Ukážka Malinovo-figové linecké koláčiky SUROVINY: - 130 g hladkej špaldovej múky - 130 g hladkej múky - 80 g kukuričného škrobu - 30 g masla - 30 g repkového oleja - 30 g stévie - 1 vajce - soľ - 3 g prášku na pečenie - štipka vanilky Na plnku: - 40 g sušených fíg - 400 g mrazených malín - 50 ml pomarančovej šťavy - mletá škorica POSTUP: 1. V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a spracujeme ich rukami do konzistentnej hmoty. 2. Preložíme zabalené vo fólii do chladničky a necháme do druhého dňa odpočinúť. 3. Na druhý deň vyvaľkáme a vykrajujeme na požadované tvary. 4. Dáme piecť do vyhriatej rúry na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 8 minút, prípadne podľa potreby, aby nezhnedli. 5. Pripravíme si plnku. Na panvicu dáme pomarančovú šťavu, nasekané figy a maliny. 6. Necháme prevrieť a varíme domäkka. Vychladnuté rozmixujeme úplne dohladka. 7. Upečené koláčiky plníme plnkou a spájame. Vrch posypeme cukrom.
Stravovanie je pri diabete základom liečby. A hoci je primárne publikácia určená pre diabetikov, na svoje si príde aj široká verejnosť. Diabetici totiž dnes nemajú žiadnu špeciálnu stravu, odborníci z diabetológie a dietológie uvádzajú, že v súčasnosti vyslovene zakázané jedlá pre diabetikov neexistujú! Mali by sa stravovať racionálne a presne také recepty sme pre vás aj zostavili. Pre časopis Diabetik, kde boli publikované, ich roky pripravuje Katarína Langová a sacharidové jednotky na jednotlivé porcie prepočítava Mária Štefáková. Veríme, že vám budú vhodnou inšpiráciou, ako sa zdravo stravovať. Ukážka Malinovo-figové linecké koláčiky SUROVINY: - 130 g hladkej špaldovej múky - 130 g hladkej múky - 80 g kukuričného škrobu - 30 g masla - 30 g repkového oleja - 30 g stévie - 1 vajce - soľ - 3 g prášku na pečenie - štipka vanilky Na plnku: - 40 g sušených fíg - 400 g mrazených malín - 50 ml pomarančovej šťavy - mletá škorica POSTUP: 1. V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a spracujeme ich rukami do konzistentnej hmoty. 2. Preložíme zabalené vo fólii do chladničky a necháme do druhého dňa odpočinúť. 3. Na druhý deň vyvaľkáme a vykrajujeme na požadované tvary. 4. Dáme piecť do vyhriatej rúry na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 8 minút, prípadne podľa potreby, aby nezhnedli. 5. Pripravíme si plnku. Na panvicu dáme pomarančovú šťavu, nasekané figy a maliny. 6. Necháme prevrieť a varíme domäkka. Vychladnuté rozmixujeme úplne dohladka. 7. Upečené koláčiky plníme plnkou a spájame. Vrch posypeme cukrom.
Jazyk | slovenský |
Vydavateľ | MAFRA Slovakia, a.s. |
Rok vydania | 2022 |
Počet strán | 208 |
Typ viazania | Paperback |
Hmotnosť (g) | 652 g |
Rozmery (š-v-h) | 235x167 |
EAN | 9788082540638 |
Dodacia doba | online cena - Skladom - 1 pracovný deň |