Zlatica Beňová

Recepty pre diabetikov

Stravovanie je pri diabete základom liečby. A hoci je primárne publikácia určená pre diabetikov, na svoje si príde aj široká verejnosť. Diabetici totiž dnes nemajú žiadnu špeciálnu stravu, odborníci z diabetológie a dietológie uvádzajú, že v súčasnosti vyslovene zakázané jedlá pre diabetikov neexistujú! Mali by sa stravovať racionálne a presne také recepty sme pre vás aj zostavili. Pre časopis Diabetik, kde boli publikované, ich roky pripravuje Katarína Langová a sacharidové jednotky na jednotlivé porcie prepočítava Mária Štefáková. Veríme, že vám budú vhodnou inšpiráciou, ako sa zdravo stravovať. Ukážka Malinovo-figové linecké koláčiky SUROVINY: - 130 g hladkej špaldovej múky - 130 g hladkej múky - 80 g kukuričného škrobu - 30 g masla - 30 g repkového oleja - 30 g stévie - 1 vajce - soľ - 3 g prášku na pečenie - štipka vanilky Na plnku: - 40 g sušených fíg - 400 g mrazených malín - 50 ml pomarančovej šťavy - mletá škorica POSTUP: 1. V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a spracujeme ich rukami do konzistentnej hmoty. 2. Preložíme zabalené vo fólii do chladničky a necháme do druhého dňa odpočinúť. 3. Na druhý deň vyvaľkáme a vykrajujeme na požadované tvary. 4. Dáme piecť do vyhriatej rúry na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 8 minút, prípadne podľa potreby, aby nezhnedli. 5. Pripravíme si plnku. Na panvicu dáme pomarančovú šťavu, nasekané figy a maliny. 6. Necháme prevrieť a varíme domäkka. Vychladnuté rozmixujeme úplne dohladka. 7. Upečené koláčiky plníme plnkou a spájame. Vrch posypeme cukrom.

Stravovanie je pri diabete základom liečby. A hoci je primárne publikácia určená pre diabetikov, na svoje si príde aj široká verejnosť. Diabetici totiž dnes nemajú žiadnu špeciálnu stravu, odborníci z diabetológie a dietológie uvádzajú, že v súčasnosti vyslovene zakázané jedlá pre diabetikov neexistujú! Mali by sa stravovať racionálne a presne také recepty sme pre vás aj zostavili. Pre časopis Diabetik, kde boli publikované, ich roky pripravuje Katarína Langová a sacharidové jednotky na jednotlivé porcie prepočítava Mária Štefáková. Veríme, že vám budú vhodnou inšpiráciou, ako sa zdravo stravovať. Ukážka Malinovo-figové linecké koláčiky SUROVINY: - 130 g hladkej špaldovej múky - 130 g hladkej múky - 80 g kukuričného škrobu - 30 g masla - 30 g repkového oleja - 30 g stévie - 1 vajce - soľ - 3 g prášku na pečenie - štipka vanilky Na plnku: - 40 g sušených fíg - 400 g mrazených malín - 50 ml pomarančovej šťavy - mletá škorica POSTUP: 1. V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a spracujeme ich rukami do konzistentnej hmoty. 2. Preložíme zabalené vo fólii do chladničky a necháme do druhého dňa odpočinúť. 3. Na druhý deň vyvaľkáme a vykrajujeme na požadované tvary. 4. Dáme piecť do vyhriatej rúry na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 8 minút, prípadne podľa potreby, aby nezhnedli. 5. Pripravíme si plnku. Na panvicu dáme pomarančovú šťavu, nasekané figy a maliny. 6. Necháme prevrieť a varíme domäkka. Vychladnuté rozmixujeme úplne dohladka. 7. Upečené koláčiky plníme plnkou a spájame. Vrch posypeme cukrom.

Jazyk slovenský
Vydavateľ MAFRA Slovakia, a.s.
Rok vydania 2022
Počet strán 208
Typ viazania Paperback
Hmotnosť (g) 652 g
Rozmery (š-v-h) 235x167
EAN 9788082540638
Dodacia doba online cena - Skladom - 1 pracovný deň


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Čerstvé ovocné a zeleninové štavy
-9%
Norman W. Walker
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
8,00 €
7,28 €
Láska v hrncoch
-9%
Kristína Procházková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,90 €
22,66 €
KÁVA A KÁVOVÉ ŠPECIALITY
-9%
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
2,99 €
2,73 €
Pálíme ovoce - 3. vydání
-9%
Klaus Hagmann, Birgit Essich
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,99 €
15,47 €