Katarína Jesenská
Moja chalupárska kuchyňa
Väčšina receptov pochádza z relácie Na chalupe, ktorú tvorí moderátorka Katka Jesenská už sedem rokov. Kniha je prehľadne rozdelená do štyroch ročných období a nájdete v nej nielen Katkine recepty, ale aj recepty chalupárov, ktoré počas svojho putovania po chalupách ochutnala. Niektoré z nich majú svoju históriu a sú označené ako „tradičné“. Sú naším vzácnym dedičstvom, a preto v Katkinej knihe nemohli chýbať. Ukážka: „Uvedomujem si, že máme veľké privilégium žiť život podľa svojich predstáv. Mať tú možnosť vybrať si a uniknúť z rušného mestského života niekde, kde je náš druhý domov poskytujúci taký dôležitý balans medzi búrkami všedného života. „Iný svet“ tomu hovorievala moja mama. Potrebujeme čoraz menej materiálnych vecí a viac túžime po jednoduchosti a nenahraditeľnom kontakte s prírodou. Učíme sa ju opäť počúvať a vnímať. Prijímať jej dary a zároveň ju chrániť. Žiť v nej a s ňou. Bez zbytočných plotov a vymedzení. A tak je to aj s jedlom – čerstvo odtrhnutá paradajka, bylinky či vykopaný zemiak z vlastnej záhrady, mäso z menšieho domáceho chovu či mliečne výrobky z poctivého salaša sú tým najlepším predpokladom chutného receptu. A keď k tomu pridáme fantáziu, chute, vône a lásku k vareniu, výsledok je zaručený. Táto kniha vznikla na podnet divákov, ale aj mojich synov, ktorým som veľa z týchto receptov varila, keď boli malí. Dnes si už mnohé z nich varia sami. A keď si nie sú istí, pýtajú sa ma na suroviny či presný postup. Majú naozaj veľa otázok. Odteraz nájdu odpovede v tejto knihe.“ Katarína Jesenská
Väčšina receptov pochádza z relácie Na chalupe, ktorú tvorí moderátorka Katka Jesenská už sedem rokov. Kniha je prehľadne rozdelená do štyroch ročných období a nájdete v nej nielen Katkine recepty, ale aj recepty chalupárov, ktoré počas svojho putovania po chalupách ochutnala. Niektoré z nich majú svoju históriu a sú označené ako „tradičné“. Sú naším vzácnym dedičstvom, a preto v Katkinej knihe nemohli chýbať. Ukážka: „Uvedomujem si, že máme veľké privilégium žiť život podľa svojich predstáv. Mať tú možnosť vybrať si a uniknúť z rušného mestského života niekde, kde je náš druhý domov poskytujúci taký dôležitý balans medzi búrkami všedného života. „Iný svet“ tomu hovorievala moja mama. Potrebujeme čoraz menej materiálnych vecí a viac túžime po jednoduchosti a nenahraditeľnom kontakte s prírodou. Učíme sa ju opäť počúvať a vnímať. Prijímať jej dary a zároveň ju chrániť. Žiť v nej a s ňou. Bez zbytočných plotov a vymedzení. A tak je to aj s jedlom – čerstvo odtrhnutá paradajka, bylinky či vykopaný zemiak z vlastnej záhrady, mäso z menšieho domáceho chovu či mliečne výrobky z poctivého salaša sú tým najlepším predpokladom chutného receptu. A keď k tomu pridáme fantáziu, chute, vône a lásku k vareniu, výsledok je zaručený. Táto kniha vznikla na podnet divákov, ale aj mojich synov, ktorým som veľa z týchto receptov varila, keď boli malí. Dnes si už mnohé z nich varia sami. A keď si nie sú istí, pýtajú sa ma na suroviny či presný postup. Majú naozaj veľa otázok. Odteraz nájdu odpovede v tejto knihe.“ Katarína Jesenská
Jazyk | slovenský |
Vydavateľ | MAFRA Slovakia |
Rok vydania | 2022 |
Počet strán | 200 |
Typ viazania | pevná |
Hmotnosť (g) | 747 g |
Rozmery (š-v-h) | 245x180 |
EAN | 9788082540522 |
Dodacia doba | online cena - Skladom - 1 pracovný deň |