Jozef Golian, Daniela Mináriková, Peter Minárik

Potravinová a nutričná gramotnosť 1-3

Farebná trojdielna publikácia, ktorá zrozumiteľným jazykom spracováva problematiku potravín. Tie výraznou mierou ovplyvňujú zdravie človeka v kontexte iných faktorov, a preto je nanajvýš dôležité vedieť správne sa rozhodovať. Ako inak, ak nie na základe overených faktov a poznatkov? Potraviny sú strategickou komoditou, ktorá má nesmierny význam nielen z pohľadu ekonomického, technického a zdravotného, ale aj z pohľadu vzdelania. Potraviny výraznou mierou ovplyvňujú zdravie človeka v kontexte iných faktorov. Preto je veľmi dôležité vedieť o nich čo najviac, aby sme sa dokázali správne rozhodnúť. V informačnej spoločnosti nie je vždy jednoduché nájsť overené fakty a poznatky. Autori sa preto rozhodli spracovať tieto informácie do prehľadnej farebnej publikácie s názvom Potravinová a nutričná gramotnosť. Keďže takýto typ publikácie dlhodobo na slovenskom knižnom trhu chýbal, autori sa rozhodli problematiku spracovať tak, aby bola zrozumiteľná nielen odbornej, ale aj širokej laickej verejnosti. Publikácia pozostáva z troch dielov, ktoré vytvárajú jeden ucelený komplex. Prvý diel tvoria tri kapitoly o potravinovej a nutričnej gramotnosti. Sú zamerané na správne stravovanie a vedomosti o potravinách a výžive z pohľadu podpory zdravia a prevencie chronických ochorení, ako aj na všeobecnú problematiku potravinovej a nutričnej gramotnosti. Z potravinových komodít sú v prvom diele dve kapitoly. Kapitola Zelenina a ovocie je členená na podkapitoly zelenina, ovocie, strukoviny a orechy. Kapitola Škrobnaté potraviny obsahuje podkapitoly chlieb, cestoviny a zemiaky. Druhý diel začína kapitolou Mlieko a mliečne výrobky, ktorú tvoria dve podkapitoly, a to mlieko a syry + tvarohy. Druhú kapitolu tvoria Mäso a mäsové výrobky, hydina, vajcia a ryby. V rámci nej sú podkapitoly hovädzie mäso, bravčové mäso, hydinové mäso, vajcia, ryby. Tretiu kapitolu tvoria Tuky, oleje a olejniny a v rámci nej sú podkapitoly rastlinné tuky, oleje a mak. Tretí diel je rozdelený na kapitoly Pochutiny, Nápoje, Chladenie a zmrazovanie potravín a Označovanie potravín. Kapitola Pochutiny zahŕňa podkapitoly cukry, soľ, čaj, čokoláda, káva, huby, lahôdky, koreniny a kečupy. Kapitola Nápoje obsahuje podkapitoly voda, minerálne vody, smoothie, rastlinné nápoje, pivo, víno a destiláty. Knihy sa dajú kúpiť ako limitovaná edícia len ako set, nie je možné ich zakúpiť jednotlivo.

Farebná trojdielna publikácia, ktorá zrozumiteľným jazykom spracováva problematiku potravín. Tie výraznou mierou ovplyvňujú zdravie človeka v kontexte iných faktorov, a preto je nanajvýš dôležité vedieť správne sa rozhodovať. Ako inak, ak nie na základe overených faktov a poznatkov? Potraviny sú strategickou komoditou, ktorá má nesmierny význam nielen z pohľadu ekonomického, technického a zdravotného, ale aj z pohľadu vzdelania. Potraviny výraznou mierou ovplyvňujú zdravie človeka v kontexte iných faktorov. Preto je veľmi dôležité vedieť o nich čo najviac, aby sme sa dokázali správne rozhodnúť. V informačnej spoločnosti nie je vždy jednoduché nájsť overené fakty a poznatky. Autori sa preto rozhodli spracovať tieto informácie do prehľadnej farebnej publikácie s názvom Potravinová a nutričná gramotnosť. Keďže takýto typ publikácie dlhodobo na slovenskom knižnom trhu chýbal, autori sa rozhodli problematiku spracovať tak, aby bola zrozumiteľná nielen odbornej, ale aj širokej laickej verejnosti. Publikácia pozostáva z troch dielov, ktoré vytvárajú jeden ucelený komplex. Prvý diel tvoria tri kapitoly o potravinovej a nutričnej gramotnosti. Sú zamerané na správne stravovanie a vedomosti o potravinách a výžive z pohľadu podpory zdravia a prevencie chronických ochorení, ako aj na všeobecnú problematiku potravinovej a nutričnej gramotnosti. Z potravinových komodít sú v prvom diele dve kapitoly. Kapitola Zelenina a ovocie je členená na podkapitoly zelenina, ovocie, strukoviny a orechy. Kapitola Škrobnaté potraviny obsahuje podkapitoly chlieb, cestoviny a zemiaky. Druhý diel začína kapitolou Mlieko a mliečne výrobky, ktorú tvoria dve podkapitoly, a to mlieko a syry + tvarohy. Druhú kapitolu tvoria Mäso a mäsové výrobky, hydina, vajcia a ryby. V rámci nej sú podkapitoly hovädzie mäso, bravčové mäso, hydinové mäso, vajcia, ryby. Tretiu kapitolu tvoria Tuky, oleje a olejniny a v rámci nej sú podkapitoly rastlinné tuky, oleje a mak. Tretí diel je rozdelený na kapitoly Pochutiny, Nápoje, Chladenie a zmrazovanie potravín a Označovanie potravín. Kapitola Pochutiny zahŕňa podkapitoly cukry, soľ, čaj, čokoláda, káva, huby, lahôdky, koreniny a kečupy. Kapitola Nápoje obsahuje podkapitoly voda, minerálne vody, smoothie, rastlinné nápoje, pivo, víno a destiláty. Knihy sa dajú kúpiť ako limitovaná edícia len ako set, nie je možné ich zakúpiť jednotlivo.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Raabe SK
Rok vydania 2021
Počet strán 1096
Typ viazania brožovaná
Hmotnosť (g) 1427 g
Rozmery (š-v-h) 210x148
EAN 9788081406232
Dodacia doba online cena - Skladom - 1 pracovný deň


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Wellness na každý deň: Váš celoročný sprievodca duševným a fyzickým zdravím
-9%
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
27,90 €
25,39 €
Marco Polo 2. - Na dvore veľkého chána
-9%
É. Adam, D. Convard, F. Bono, Ch. Clot
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,90 €
11,74 €
Moja prvá kniha o zvieratkách - v lese
-9%
Katharina Lotz, Lucy Barnardová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,90 €
13,56 €
Legendy a mýty starého Grécka: Bohovia a héroovia
-9%
Nikolaj Albertovič Kun
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
18,51 €
16,85 €
SC 483 Tribeč, Vtáčnik 1:40 000
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
7,59 €
Refluxní choroba jícnu - GERD
-9%
Vela F. Marcelo, Richter E. Joel, Pandolfino E. John, kolektiv
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
29,36 €
26,72 €
Labute neplačú
-9%
Zuska Stožická
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
18,90 €
17,20 €
Čin-čin, 4.vydanie
-9%
Ľudmila Podjavorinská
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
9,90 €
9,01 €