Eva Dudríková

Výživové hodnotenie potravín

Vysokoškolská učebnica Výživové hodnotenie potravín predstavuje základné princípy zisťovania energetickej a výživnej hodnoty potravín, stráviteľnosti a využiteľnosti živín. Uvedené je rozdelenie potravín a potravinových surovín do jednotlivých skupín na základe rôznych hľadísk, ako aj popis základných živín potravín a ich význam pre organizmus človeka. Jedna časť tejto vysokoškolskej učebnice sa venuje energetickej a výživnej hodnote potravín, metabolizmu energetických látok a ich hodnoteniu. Významnou je aj kapitola venovaná metódam hodnotenia výživy človeka. Uvedené sú hlavné zásady prípravy jedál, straty výživových zložiek pri príprave jedál, legislatíva. Vysvetlené sú odporúčané výživové dávky vychádzajúce z databázy SR pre rôzne kategórie obyvateľstva v závislosti od veku, pohlavia, fyziológie, zdravotného stavu a pracovného zaťaženia. Popísaný je princíp odberu vzoriek potravín a hotových jedál na laboratórne vyšetrenie. Uvedené sú niektoré základné laboratórne metódy používané pri analýzach potravín potrebných na zisťovanie energetickej a výživnej hodnoty potravín.

Vysokoškolská učebnica Výživové hodnotenie potravín predstavuje základné princípy zisťovania energetickej a výživnej hodnoty potravín, stráviteľnosti a využiteľnosti živín. Uvedené je rozdelenie potravín a potravinových surovín do jednotlivých skupín na základe rôznych hľadísk, ako aj popis základných živín potravín a ich význam pre organizmus človeka. Jedna časť tejto vysokoškolskej učebnice sa venuje energetickej a výživnej hodnote potravín, metabolizmu energetických látok a ich hodnoteniu. Významnou je aj kapitola venovaná metódam hodnotenia výživy človeka. Uvedené sú hlavné zásady prípravy jedál, straty výživových zložiek pri príprave jedál, legislatíva. Vysvetlené sú odporúčané výživové dávky vychádzajúce z databázy SR pre rôzne kategórie obyvateľstva v závislosti od veku, pohlavia, fyziológie, zdravotného stavu a pracovného zaťaženia. Popísaný je princíp odberu vzoriek potravín a hotových jedál na laboratórne vyšetrenie. Uvedené sú niektoré základné laboratórne metódy používané pri analýzach potravín potrebných na zisťovanie energetickej a výživnej hodnoty potravín.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach
Rok vydania 2011
Počet strán 135
Rozmery (š-v-h) 0x0
EAN 9788080772680
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Krížom krážom Súbor testov zo slovenčiny k učebnici B1 - 2.,upravené vydanie
-9%
Adela Ismail Gabríková a kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,00 €
21,84 €
Ulice a námestia Bratislavy  - Staré mesto
-9%
Tivadar Ortvay
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,90 €
12,65 €
Histamínová intolerancia
-9%
Michaela Klamová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,60 €
14,20 €
Hurá na prázdniny 3. trieda - hravé precvičovanie
-9%
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
4,50 €
4,10 €
Lezie, lezie po železe - ľudové hádanky
-9%
Ivana Vítová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
8,99 €
8,19 €
Uzol na viazanke nesmie byť väčší ako hlava
-9%
Ján Drgonec
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,10 €
11,02 €
Príbeh nového priezviska - Druhá časť Neapolskej ságy
-9%
Elena Ferrante
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,90 €
22,66 €
Denník Anny Frankovej
-9%
Kolektív
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,95 €
12,70 €