Eva Dudríková, Jana Pažáková, Pavel Maľa, Jana Maľová, Mária Baranová

Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov

Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty. V prvej časti vysokoškolskej učebnici je podrobne rozpracovaná problematika anatomickej stavby mliečnej žľazy a syntézy a sekrécie základných zložiek mlieka, jeho biologická a výživová hodnota vrátane fyzikálno-chemických a technologických vlastností, od ktorých sa odvíja bezpečnosť a kvalita surového mlieka ako vstupnej suroviny a finálnych výrobkov. Študenti získajú prehľad o mikrobiológii mlieka a alimentárnych ochoreniach z mlieka a mliečnych výrobkov, ako aj o význame a funkcii užitočnej mikroflóry. Spracovaná je aj kapitola aditívnych látok používaných v mliekarstve v technológii výroby mliečnych výrobkov a cudzorodých látok. Významná je aj kapitola, ktorá pojednáva o problematike získavania a prvotného ošetrenia mlieka a mledziva v poľnohospodárskej prvovýrobe, mastitídach a legislatíve. Druhá časť predmetnej vysokoškolskej učebnice pojednáva o preberaní mlieka a mledziva, jeho zvoze, príjme v mlieko spracujúcom závode, základnom ošetrení mlieka na pasterizačnej stanici. Významnou súčasťou vysokoškolskej učebnice sú aj kapitoly venované jednotlivým druhom mliečnych výrobkov.

Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty. V prvej časti vysokoškolskej učebnici je podrobne rozpracovaná problematika anatomickej stavby mliečnej žľazy a syntézy a sekrécie základných zložiek mlieka, jeho biologická a výživová hodnota vrátane fyzikálno-chemických a technologických vlastností, od ktorých sa odvíja bezpečnosť a kvalita surového mlieka ako vstupnej suroviny a finálnych výrobkov. Študenti získajú prehľad o mikrobiológii mlieka a alimentárnych ochoreniach z mlieka a mliečnych výrobkov, ako aj o význame a funkcii užitočnej mikroflóry. Spracovaná je aj kapitola aditívnych látok používaných v mliekarstve v technológii výroby mliečnych výrobkov a cudzorodých látok. Významná je aj kapitola, ktorá pojednáva o problematike získavania a prvotného ošetrenia mlieka a mledziva v poľnohospodárskej prvovýrobe, mastitídach a legislatíve. Druhá časť predmetnej vysokoškolskej učebnice pojednáva o preberaní mlieka a mledziva, jeho zvoze, príjme v mlieko spracujúcom závode, základnom ošetrení mlieka na pasterizačnej stanici. Významnou súčasťou vysokoškolskej učebnice sú aj kapitoly venované jednotlivým druhom mliečnych výrobkov.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach
Rok vydania 2014
Počet strán 307
Rozmery (š-v-h) 0x0
EAN 9788080774479
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


77 nezvyčajných dní
-9%
Marta Hlušíková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
11,90 €
10,83 €
Som nový človiečik
-9%
Kristína Farkašová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,90 €
13,56 €
Megamonštrum
-9%
David Walliams
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,95 €
13,61 €
Najvernejší: Geniálny rýchlokurz na prežitie so psom
-9%
Juraj Ferko, Juraj Bača, Zuzana Čižmáriková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,90 €
22,66 €
Láska sa rodí v tebe
-9%
Louise L. Hay
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
9,90 €
9,01 €
Hviezdni priatelia 2 Uväznené prianie
-9%
Linda Chapmanová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
10,99 €
10,01 €
Hello, Love! The land emotions AJ
-9%
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,44 €
14,97 €
Šťastie má osem chápadiel
-9%
Pelt Van Shelby
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,99 €
18,20 €