Eva Dudríková, Jana Pažáková, Pavel Maľa, Jana Maľová, Mária Baranová

Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov

Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty. V prvej časti vysokoškolskej učebnici je podrobne rozpracovaná problematika anatomickej stavby mliečnej žľazy a syntézy a sekrécie základných zložiek mlieka, jeho biologická a výživová hodnota vrátane fyzikálno-chemických a technologických vlastností, od ktorých sa odvíja bezpečnosť a kvalita surového mlieka ako vstupnej suroviny a finálnych výrobkov. Študenti získajú prehľad o mikrobiológii mlieka a alimentárnych ochoreniach z mlieka a mliečnych výrobkov, ako aj o význame a funkcii užitočnej mikroflóry. Spracovaná je aj kapitola aditívnych látok používaných v mliekarstve v technológii výroby mliečnych výrobkov a cudzorodých látok. Významná je aj kapitola, ktorá pojednáva o problematike získavania a prvotného ošetrenia mlieka a mledziva v poľnohospodárskej prvovýrobe, mastitídach a legislatíve. Druhá časť predmetnej vysokoškolskej učebnice pojednáva o preberaní mlieka a mledziva, jeho zvoze, príjme v mlieko spracujúcom závode, základnom ošetrení mlieka na pasterizačnej stanici. Významnou súčasťou vysokoškolskej učebnice sú aj kapitoly venované jednotlivým druhom mliečnych výrobkov.

Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty. V prvej časti vysokoškolskej učebnici je podrobne rozpracovaná problematika anatomickej stavby mliečnej žľazy a syntézy a sekrécie základných zložiek mlieka, jeho biologická a výživová hodnota vrátane fyzikálno-chemických a technologických vlastností, od ktorých sa odvíja bezpečnosť a kvalita surového mlieka ako vstupnej suroviny a finálnych výrobkov. Študenti získajú prehľad o mikrobiológii mlieka a alimentárnych ochoreniach z mlieka a mliečnych výrobkov, ako aj o význame a funkcii užitočnej mikroflóry. Spracovaná je aj kapitola aditívnych látok používaných v mliekarstve v technológii výroby mliečnych výrobkov a cudzorodých látok. Významná je aj kapitola, ktorá pojednáva o problematike získavania a prvotného ošetrenia mlieka a mledziva v poľnohospodárskej prvovýrobe, mastitídach a legislatíve. Druhá časť predmetnej vysokoškolskej učebnice pojednáva o preberaní mlieka a mledziva, jeho zvoze, príjme v mlieko spracujúcom závode, základnom ošetrení mlieka na pasterizačnej stanici. Významnou súčasťou vysokoškolskej učebnice sú aj kapitoly venované jednotlivým druhom mliečnych výrobkov.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach
Rok vydania 2014
Počet strán 307
Rozmery (š-v-h) 0x0
EAN 9788080774479
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Labková patrola - Mega maľovanky
-9%
Kolektiv
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
7,99 €
7,28 €
Prekladový slovník základných pojmov pre základné školy, ukrajinsko - slovenský
-9%
kolektiv
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
17,50 €
15,93 €
Stelka Strakatá a tajomný poklad
-9%
Daisy Meadows
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
10,99 €
10,01 €
Rýchle kolesá
-9%
Július Belan
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,99 €
11,83 €
The Hobbit
J.R.R. Tolkien
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,95 €
Izolovaní
-9%
Sebastian Fitzek, Michael Tsokos
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,90 €
14,47 €
Krtko a farby, 2. vydanie
-9%
Nataša Ďurinová, Zdeněk Miler
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
6,90 €
6,28 €
Kórejské halušky
-9%
Dominika Sakmárová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,99 €
14,56 €

Pozreli ste si: