Eva Dudríková, Jana Pažáková, Pavel Maľa, Jana Maľová, Mária Baranová

Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov

Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty. V prvej časti vysokoškolskej učebnici je podrobne rozpracovaná problematika anatomickej stavby mliečnej žľazy a syntézy a sekrécie základných zložiek mlieka, jeho biologická a výživová hodnota vrátane fyzikálno-chemických a technologických vlastností, od ktorých sa odvíja bezpečnosť a kvalita surového mlieka ako vstupnej suroviny a finálnych výrobkov. Študenti získajú prehľad o mikrobiológii mlieka a alimentárnych ochoreniach z mlieka a mliečnych výrobkov, ako aj o význame a funkcii užitočnej mikroflóry. Spracovaná je aj kapitola aditívnych látok používaných v mliekarstve v technológii výroby mliečnych výrobkov a cudzorodých látok. Významná je aj kapitola, ktorá pojednáva o problematike získavania a prvotného ošetrenia mlieka a mledziva v poľnohospodárskej prvovýrobe, mastitídach a legislatíve. Druhá časť predmetnej vysokoškolskej učebnice pojednáva o preberaní mlieka a mledziva, jeho zvoze, príjme v mlieko spracujúcom závode, základnom ošetrení mlieka na pasterizačnej stanici. Významnou súčasťou vysokoškolskej učebnice sú aj kapitoly venované jednotlivým druhom mliečnych výrobkov.

Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty. V prvej časti vysokoškolskej učebnici je podrobne rozpracovaná problematika anatomickej stavby mliečnej žľazy a syntézy a sekrécie základných zložiek mlieka, jeho biologická a výživová hodnota vrátane fyzikálno-chemických a technologických vlastností, od ktorých sa odvíja bezpečnosť a kvalita surového mlieka ako vstupnej suroviny a finálnych výrobkov. Študenti získajú prehľad o mikrobiológii mlieka a alimentárnych ochoreniach z mlieka a mliečnych výrobkov, ako aj o význame a funkcii užitočnej mikroflóry. Spracovaná je aj kapitola aditívnych látok používaných v mliekarstve v technológii výroby mliečnych výrobkov a cudzorodých látok. Významná je aj kapitola, ktorá pojednáva o problematike získavania a prvotného ošetrenia mlieka a mledziva v poľnohospodárskej prvovýrobe, mastitídach a legislatíve. Druhá časť predmetnej vysokoškolskej učebnice pojednáva o preberaní mlieka a mledziva, jeho zvoze, príjme v mlieko spracujúcom závode, základnom ošetrení mlieka na pasterizačnej stanici. Významnou súčasťou vysokoškolskej učebnice sú aj kapitoly venované jednotlivým druhom mliečnych výrobkov.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach
Rok vydania 2014
Počet strán 307
Rozmery (š-v-h) 0x0
EAN 9788080774479
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Dva razy mŕtvy
-9%
Richard Osman
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,95 €
13,61 €
Ošetřovatelské postupy pro zdravotnické
-9%
Zuzana Pospíšilová, Magda Vevrková Hrnčířová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,13 €
12,86 €
Hanka a lesní škriatkovia
-9%
Roman Jadroň
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
10,20 €
9,29 €
Zdravé črevo a trávenie - Mýty verzus fakty
-9%
doc. MUDr. Ladislav Kužela, Mgr. Zuzana Čižmáriková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,90 €
22,66 €
Reminders of Him
Colleen Hoover
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,95 €
Eniki Beniki
-9%
Mária Števková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,90 €
11,74 €
Jeme zdravo do 30 minút
-9%
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,99 €
18,20 €
Zrozeni k chůzi
-9%
Earls James
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
18,71 €
17,03 €