Eva Dudríková, Jana Pažáková, Pavel Maľa, Jana Maľová, Mária Baranová

Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov

Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty. V prvej časti vysokoškolskej učebnici je podrobne rozpracovaná problematika anatomickej stavby mliečnej žľazy a syntézy a sekrécie základných zložiek mlieka, jeho biologická a výživová hodnota vrátane fyzikálno-chemických a technologických vlastností, od ktorých sa odvíja bezpečnosť a kvalita surového mlieka ako vstupnej suroviny a finálnych výrobkov. Študenti získajú prehľad o mikrobiológii mlieka a alimentárnych ochoreniach z mlieka a mliečnych výrobkov, ako aj o význame a funkcii užitočnej mikroflóry. Spracovaná je aj kapitola aditívnych látok používaných v mliekarstve v technológii výroby mliečnych výrobkov a cudzorodých látok. Významná je aj kapitola, ktorá pojednáva o problematike získavania a prvotného ošetrenia mlieka a mledziva v poľnohospodárskej prvovýrobe, mastitídach a legislatíve. Druhá časť predmetnej vysokoškolskej učebnice pojednáva o preberaní mlieka a mledziva, jeho zvoze, príjme v mlieko spracujúcom závode, základnom ošetrení mlieka na pasterizačnej stanici. Významnou súčasťou vysokoškolskej učebnice sú aj kapitoly venované jednotlivým druhom mliečnych výrobkov.

Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty. V prvej časti vysokoškolskej učebnici je podrobne rozpracovaná problematika anatomickej stavby mliečnej žľazy a syntézy a sekrécie základných zložiek mlieka, jeho biologická a výživová hodnota vrátane fyzikálno-chemických a technologických vlastností, od ktorých sa odvíja bezpečnosť a kvalita surového mlieka ako vstupnej suroviny a finálnych výrobkov. Študenti získajú prehľad o mikrobiológii mlieka a alimentárnych ochoreniach z mlieka a mliečnych výrobkov, ako aj o význame a funkcii užitočnej mikroflóry. Spracovaná je aj kapitola aditívnych látok používaných v mliekarstve v technológii výroby mliečnych výrobkov a cudzorodých látok. Významná je aj kapitola, ktorá pojednáva o problematike získavania a prvotného ošetrenia mlieka a mledziva v poľnohospodárskej prvovýrobe, mastitídach a legislatíve. Druhá časť predmetnej vysokoškolskej učebnice pojednáva o preberaní mlieka a mledziva, jeho zvoze, príjme v mlieko spracujúcom závode, základnom ošetrení mlieka na pasterizačnej stanici. Významnou súčasťou vysokoškolskej učebnice sú aj kapitoly venované jednotlivým druhom mliečnych výrobkov.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach
Rok vydania 2014
Počet strán 307
Rozmery (š-v-h) 0x0
EAN 9788080774479
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Praha + Česko /mapa 1:16 000/5000 000 FB
Kolektív
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
7,19 €
Neznáme dejiny
-9%
Viktor Timura
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
40,00 €
36,40 €
Spirituálna dietetika
-9%
Peter Filo
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
35,00 €
31,85 €
Montessori 100 prvých aktivít  -  Pre deti pri objavovaní sveta - od 18 mesiacov
-9%
Éve Hermann
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,50 €
12,29 €
Môj svet vozidiel - Na stavbe
-9%
Susanne Gernhäuserová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,90 €
12,65 €
Hope 2: Kôň snov
-9%
Carola Wimmer
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
8,99 €
8,19 €
Mastné kyseliny a tuky ve zdraví a nemoci
-9%
Zeman Miroslav, Macášek Jaroslav, Vecka Marek, kolektiv
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
31,39 €
28,57 €
Obelisková brána
-9%
N. K. Jemisin
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,90 €
22,66 €