Mária Baranová

Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I.

Pri posudzovaní všeobecných hygienických požiadaviek a zabezpečení kvalitných potravinárskych výrobkov musíme vychádzať z analýzy možných rizík, ktoré môžu vznikať od prvovýroby až po konzumáciu. Uvedené riziká je možné presne špecifikovať, kde alebo v ktorej fáze výroby a manipulácie je možné im zabrániť, ktoré z nich je možné účinnými opatreniami eliminovať. To si na druhej strane vyžaduje podrobné poznanie technológie výroby a spracovania, aby sme včas mohli vykonávať preventívne opatrenia. Vysokoškolská učebnica Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I sa zaoberá technológiou a bezpečnostnými systémami v jednotlivých procesoch konzervo-vania neudržných produktov rastlinnej výroby, vybraných druhov ovocia a zeleniny. Zahŕňa základné princípy konzervovania ovocia a zeleniny, fyzikálne konzervačné metódy - chladenie a mrazenie, pasterizáciu a sterilizáciu, zahusťovanie cukrom, sušenie, chemické konzervačné metódy, biologické konzervačné metódy a nové možnosti konzervovania nekonvenčnými procesmi s aplikáciou bezpečnostných systémov.

Pri posudzovaní všeobecných hygienických požiadaviek a zabezpečení kvalitných potravinárskych výrobkov musíme vychádzať z analýzy možných rizík, ktoré môžu vznikať od prvovýroby až po konzumáciu. Uvedené riziká je možné presne špecifikovať, kde alebo v ktorej fáze výroby a manipulácie je možné im zabrániť, ktoré z nich je možné účinnými opatreniami eliminovať. To si na druhej strane vyžaduje podrobné poznanie technológie výroby a spracovania, aby sme včas mohli vykonávať preventívne opatrenia. Vysokoškolská učebnica Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I sa zaoberá technológiou a bezpečnostnými systémami v jednotlivých procesoch konzervo-vania neudržných produktov rastlinnej výroby, vybraných druhov ovocia a zeleniny. Zahŕňa základné princípy konzervovania ovocia a zeleniny, fyzikálne konzervačné metódy - chladenie a mrazenie, pasterizáciu a sterilizáciu, zahusťovanie cukrom, sušenie, chemické konzervačné metódy, biologické konzervačné metódy a nové možnosti konzervovania nekonvenčnými procesmi s aplikáciou bezpečnostných systémov.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach
Rok vydania 2012
Počet strán 219
Rozmery (š-v-h) 0x0
EAN 9788080772871
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Burina na zjedenie - Bojovať s burinou, alebo ju jednoducho zjesť? 50 skvelých receptov
-11%
Susanne Hansch, Elke Schwarzer
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
11,90 €
10,60 €
Beat - Kniha útekov
-9%
Viliam Klimáček
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,90 €
13,56 €
Gruffalo
-9%
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
9,90 €
9,01 €
Liečivé rastliny z Božej záhrady, 3.vyd.
-9%
Maria Trebenová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
11,90 €
10,83 €
Ospalé zvieratká - zvuková knižka 22 zvukov
-9%
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,99 €
18,20 €
Meet the... - Dinosaurs
-9%
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
11,45 €
10,42 €
Zvieratá - malý objaviteľ - Dotykové časti s okienkami
-9%
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
10,99 €
10,01 €
Veľká kniha živočíchov
-9%
Kolektív
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
39,90 €
36,31 €