Tom Hillenbrand

Červené zlato - Kulinárska krimi

Po kulinárskej krimi Diabolský plod, ktorú kníhkupectvo Martinus zaradilo medzi knihy roka 2021, sa šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer vracia s novým prípadom. Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. Stopy ho privedú na zaujímavé miesta z prepychového života parížskeho starostu cez úplne nový svet japonskej kuchyne až do rybárskej lode talianskych lovcov tuniakov. Pri vyšetrovaní na vlastnú päsť zistí, že niektoré ryby sú drahšie než zlato, a dokonca cennejšie ako ľudský život. ,,Tom Hillenbrand píše o kuchyni tak zblízka, až mám pri čítaní pocit, že som vo vlastnej kuchyni.,, Tim Raue, nemecký šéfkuchár ,,Tom Hillenbrand obdivuhodne prepája pútavý detektívny žáner s napínavým, no i veľmi realistickým pohľadom do temných hlbín špičkovej gastronómie.,, Hendrik Werner, Weser Kurier

Po kulinárskej krimi Diabolský plod, ktorú kníhkupectvo Martinus zaradilo medzi knihy roka 2021, sa šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer vracia s novým prípadom. Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. Stopy ho privedú na zaujímavé miesta z prepychového života parížskeho starostu cez úplne nový svet japonskej kuchyne až do rybárskej lode talianskych lovcov tuniakov. Pri vyšetrovaní na vlastnú päsť zistí, že niektoré ryby sú drahšie než zlato, a dokonca cennejšie ako ľudský život. ,,Tom Hillenbrand píše o kuchyni tak zblízka, až mám pri čítaní pocit, že som vo vlastnej kuchyni.,, Tim Raue, nemecký šéfkuchár ,,Tom Hillenbrand obdivuhodne prepája pútavý detektívny žáner s napínavým, no i veľmi realistickým pohľadom do temných hlbín špičkovej gastronómie.,, Hendrik Werner, Weser Kurier

Jazyk slovenský
Vydavateľ mamaš
Rok vydania 2021
Počet strán 264
Typ viazania pevná
Hmotnosť (g) 388 g
Rozmery (š-v-h) 210x130
EAN 9788097389567
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Breaks Volume 2
Emma Vieceli, Malin Ryden
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,95 €
Vojna a mier B1/B2 (RJ-SK)
-9%
Aljona Podlesnych
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,99 €
11,83 €
Getting Things Done (revised edition)
David Allen
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,95 €
The Power of Geography
Tim Marshall
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,95 €
Bride
Ali Hazelwood
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,95 €
Six Crimson Cranes
Elizabeth Lim
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,95 €
Caught UP
Liz Tomforde
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,95 €
How to End a Love Story
Yulin Kuang
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,95 €