Tom Hillenbrand

Červené zlato - Kulinárska krimi

Po kulinárskej krimi Diabolský plod, ktorú kníhkupectvo Martinus zaradilo medzi knihy roka 2021, sa šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer vracia s novým prípadom. Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. Stopy ho privedú na zaujímavé miesta z prepychového života parížskeho starostu cez úplne nový svet japonskej kuchyne až do rybárskej lode talianskych lovcov tuniakov. Pri vyšetrovaní na vlastnú päsť zistí, že niektoré ryby sú drahšie než zlato, a dokonca cennejšie ako ľudský život. ,,Tom Hillenbrand píše o kuchyni tak zblízka, až mám pri čítaní pocit, že som vo vlastnej kuchyni.,, Tim Raue, nemecký šéfkuchár ,,Tom Hillenbrand obdivuhodne prepája pútavý detektívny žáner s napínavým, no i veľmi realistickým pohľadom do temných hlbín špičkovej gastronómie.,, Hendrik Werner, Weser Kurier

Po kulinárskej krimi Diabolský plod, ktorú kníhkupectvo Martinus zaradilo medzi knihy roka 2021, sa šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer vracia s novým prípadom. Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. Stopy ho privedú na zaujímavé miesta z prepychového života parížskeho starostu cez úplne nový svet japonskej kuchyne až do rybárskej lode talianskych lovcov tuniakov. Pri vyšetrovaní na vlastnú päsť zistí, že niektoré ryby sú drahšie než zlato, a dokonca cennejšie ako ľudský život. ,,Tom Hillenbrand píše o kuchyni tak zblízka, až mám pri čítaní pocit, že som vo vlastnej kuchyni.,, Tim Raue, nemecký šéfkuchár ,,Tom Hillenbrand obdivuhodne prepája pútavý detektívny žáner s napínavým, no i veľmi realistickým pohľadom do temných hlbín špičkovej gastronómie.,, Hendrik Werner, Weser Kurier

Jazyk slovenský
Vydavateľ mamaš
Rok vydania 2021
Počet strán 264
Typ viazania pevná
Hmotnosť (g) 388 g
Rozmery (š-v-h) 210x130
EAN 9788097389567
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Strieborné krídla
-9%
Camilla Läckberg
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,95 €
12,70 €
Sherlock Holmes 5: Návrat Sherlocka Holmesa
-9%
Arthur Conan Doyle
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,90 €
15,38 €
Kľúčový svedok 2. vydanie
-9%
Jorn Lier Horst
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,95 €
13,61 €
Stávka na víťaza
-9%
Marcela Gaľová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,00 €
12,74 €
Schôdzka so smrťou
-9%
AGATHA CHRISTIE
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,90 €
12,65 €
Mačacia stopa
-9%
Dominik Dán
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,95 €
13,61 €
Smäd
-9%
Jozef Karika
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,90 €
12,65 €
Pasca
-9%
Arne Dahl
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
17,99 €
16,38 €