Tom Hillenbrand

Červené zlato - Kulinárska krimi

Po kulinárskej krimi Diabolský plod, ktorú kníhkupectvo Martinus zaradilo medzi knihy roka 2021, sa šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer vracia s novým prípadom. Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. Stopy ho privedú na zaujímavé miesta z prepychového života parížskeho starostu cez úplne nový svet japonskej kuchyne až do rybárskej lode talianskych lovcov tuniakov. Pri vyšetrovaní na vlastnú päsť zistí, že niektoré ryby sú drahšie než zlato, a dokonca cennejšie ako ľudský život. ,,Tom Hillenbrand píše o kuchyni tak zblízka, až mám pri čítaní pocit, že som vo vlastnej kuchyni.,, Tim Raue, nemecký šéfkuchár ,,Tom Hillenbrand obdivuhodne prepája pútavý detektívny žáner s napínavým, no i veľmi realistickým pohľadom do temných hlbín špičkovej gastronómie.,, Hendrik Werner, Weser Kurier

Po kulinárskej krimi Diabolský plod, ktorú kníhkupectvo Martinus zaradilo medzi knihy roka 2021, sa šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer vracia s novým prípadom. Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. Stopy ho privedú na zaujímavé miesta z prepychového života parížskeho starostu cez úplne nový svet japonskej kuchyne až do rybárskej lode talianskych lovcov tuniakov. Pri vyšetrovaní na vlastnú päsť zistí, že niektoré ryby sú drahšie než zlato, a dokonca cennejšie ako ľudský život. ,,Tom Hillenbrand píše o kuchyni tak zblízka, až mám pri čítaní pocit, že som vo vlastnej kuchyni.,, Tim Raue, nemecký šéfkuchár ,,Tom Hillenbrand obdivuhodne prepája pútavý detektívny žáner s napínavým, no i veľmi realistickým pohľadom do temných hlbín špičkovej gastronómie.,, Hendrik Werner, Weser Kurier

Jazyk slovenský
Vydavateľ mamaš
Rok vydania 2021
Počet strán 264
Typ viazania pevná
Hmotnosť (g) 388 g
Rozmery (š-v-h) 210x130
EAN 9788097389567
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Tichý pobyt na ulici Gwerkovej-Göllnerovej (2.vydanie)
-9%
Anna Grusková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,99 €
18,20 €
Som Baťa, dokážem to!
-9%
Jozef Banáš
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
18,90 €
17,20 €
Sisi - mladá císařovna
-9%
Martina Winkelhoferová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
21,94 €
19,97 €
Dunajské brehy
-9%
Walter Malaschitz
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,90 €
12,65 €
Červená ruleta
-9%
Desmond Shum
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
4,50 €
4,10 €
Boxer
-9%
Reinhard Kleist
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
18,50 €
16,84 €
Martin Bútora. Rozhovory o časoch, ktoré sme žili a žijeme
-9%
Ján Štrasser
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,95 €
13,61 €
Koniar z Auschwitzu
-9%
Henry Oster, Dexter Ford
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
17,90 €
16,29 €