František Janata, Anna Zvozilová

Tradičné račianske jedlá

František Janata patrí nepochybne k najznámejším slovenským kulinárskym mágom vôbec. Za celý svoj aktívny profesionálny kuchársky život vykúzlil tisíce a tisíce chutných pokrmov, po ktorých skonzumovaní sa ešte dlho šťastlivci od novozélandského Aucklandu cez japonské Kyoto až po portugalský Lisabon oblizovali a vychutnávali jeho očarujúce kulinárske skvosty. Zaslúžene je aj preto držiteľom prestížneho ocenenia WACS, ktorým sa môže hrdiť iba 81 najlepších kuchárov na celom svete. V tejto knihe sa František Janata rozhodol predstaviť širokej verejnosti tradičné jedlá, ktoré sa už od nepamäti pripravovali v jeho rodnej obci Rača. Spolu so svojou bývalou spolužiačkou, úspešnou podnikateľkou na poli kulinárskom i vinárskom Ankou Zvozilovou, predstavujú recepty ich mám a starých mám. Ponúkajú nám jedlá zvláštnych názvov, tvarov a chutí. Šmor, vajsprádlová omáčka, knofla či beleše, súkance, opantance alebo perky. Odkrývajú zabudnuté jedlá, ktoré ešte v minulom storočí boli úplnou samozrejmosťou každodenného života. Kniha je popudom oživiť tradičnú račiansku kuchyňu, predstaviť jej širokú ponuku nielen domáci občanom Rače, ale umožniť spoznávanie zabudnutých chutí a kuchárskych postupov pre všetkých ostatných.

František Janata patrí nepochybne k najznámejším slovenským kulinárskym mágom vôbec. Za celý svoj aktívny profesionálny kuchársky život vykúzlil tisíce a tisíce chutných pokrmov, po ktorých skonzumovaní sa ešte dlho šťastlivci od novozélandského Aucklandu cez japonské Kyoto až po portugalský Lisabon oblizovali a vychutnávali jeho očarujúce kulinárske skvosty. Zaslúžene je aj preto držiteľom prestížneho ocenenia WACS, ktorým sa môže hrdiť iba 81 najlepších kuchárov na celom svete. V tejto knihe sa František Janata rozhodol predstaviť širokej verejnosti tradičné jedlá, ktoré sa už od nepamäti pripravovali v jeho rodnej obci Rača. Spolu so svojou bývalou spolužiačkou, úspešnou podnikateľkou na poli kulinárskom i vinárskom Ankou Zvozilovou, predstavujú recepty ich mám a starých mám. Ponúkajú nám jedlá zvláštnych názvov, tvarov a chutí. Šmor, vajsprádlová omáčka, knofla či beleše, súkance, opantance alebo perky. Odkrývajú zabudnuté jedlá, ktoré ešte v minulom storočí boli úplnou samozrejmosťou každodenného života. Kniha je popudom oživiť tradičnú račiansku kuchyňu, predstaviť jej širokú ponuku nielen domáci občanom Rače, ale umožniť spoznávanie zabudnutých chutí a kuchárskych postupov pre všetkých ostatných.

Jazyk slovenský
Vydavateľ MEDIA 4U, s.r.o.
Rok vydania 1970
Počet strán 134
Typ viazania Knihy viazané
Hmotnosť (g) 300 g
Rozmery (š-v-h) 210x148
EAN 9788089642076
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Zaklínač III Krv elfov
-9%
Andrzej Sapkowski
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,99 €
18,20 €
Kuciak - Reportáže 2015 – 2023
Ján Kuciak
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,90 €
Aktivity do vrecka - Princezná - Rozprávkové lúšťovky
-9%
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
1,75 €
1,60 €
8 Rules of Love
Jay Shetty
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
21,95 €
Krvavé preteky
-9%
Maggie Stiefvater
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,95 €
11,79 €
Hobit  ( mäkká väzba)
-9%
J.R.R. Tolkien
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
11,95 €
10,88 €
Obvody a obsahy, Povrchy a objemy
-9%
Petr Kupka a kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
1,39 €
1,27 €
Marie Curieová: Priekopníčka, nositeľka Nobelovej ceny a objav rádioaktivity
-9%
Richard Gunderman
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,90 €
18,11 €