Peter Minárik, Eva Blaho
Diéta pri ochoreniach žlčníka a pankreasu
Kniha známeho gastroenterológa Petra Minárika s receptami a vzorovými jedálničkami výživovej poradkyne Evy Blaho prináša potrebné odporúčania nielen tým, čo trpia niektorým z ochorení žlčníka a pankreasu, ale aj tým, čo chcú týmto ochoreniam predísť, prípadne chcú minimalizovať následky svojich občasných „zakopnutí“. Dlhodobé skúsenosti v klinickej práci potvrdzujú, že pacienti hľadajú a veľmi radi prijímajú pokyny a rady, týkajúce sa diétneho stravovania a liečebnej výživy. K tomu kontrastuje fakt, že publikácií v slovenskom jazyku, venujúcich sa tejto problematike je na našom trhu už dlhodobo nedostatok. Táto publikácia, okrem dôležitých poznatkov o ochoreniach a žlčníka a pankreasu o diagnostike a ich liečbe, obsahuje aj pokyny k diétnemu stravovaniu. Pomôže vám: •vybrať si vhodný druh potravín, •určiť si ich množstvo, •vybrať si adekvátnu tepelnú prípravu pri jednotlivých typoch diét. Súčasťou knihy je vyše 100 receptov. Ide o: •raňajkové jedlá ako sú nátierky, kaše a palacinky, •polievky, •šaláty, •jedlá z mäsa a rýb, •chutné dezerty a •rozmanité prílohy k jedlám. Každý recept obsahuje informáciu o vhodnosti pre konkrétnu diétu (podľa množstva použitého tuku). Súčasťou receptovej časti sú aj vzorové jedálne lístky a prehľadná tabuľka s energetickými hodnotami jedál.
Kniha známeho gastroenterológa Petra Minárika s receptami a vzorovými jedálničkami výživovej poradkyne Evy Blaho prináša potrebné odporúčania nielen tým, čo trpia niektorým z ochorení žlčníka a pankreasu, ale aj tým, čo chcú týmto ochoreniam predísť, prípadne chcú minimalizovať následky svojich občasných „zakopnutí“. Dlhodobé skúsenosti v klinickej práci potvrdzujú, že pacienti hľadajú a veľmi radi prijímajú pokyny a rady, týkajúce sa diétneho stravovania a liečebnej výživy. K tomu kontrastuje fakt, že publikácií v slovenskom jazyku, venujúcich sa tejto problematike je na našom trhu už dlhodobo nedostatok. Táto publikácia, okrem dôležitých poznatkov o ochoreniach a žlčníka a pankreasu o diagnostike a ich liečbe, obsahuje aj pokyny k diétnemu stravovaniu. Pomôže vám: •vybrať si vhodný druh potravín, •určiť si ich množstvo, •vybrať si adekvátnu tepelnú prípravu pri jednotlivých typoch diét. Súčasťou knihy je vyše 100 receptov. Ide o: •raňajkové jedlá ako sú nátierky, kaše a palacinky, •polievky, •šaláty, •jedlá z mäsa a rýb, •chutné dezerty a •rozmanité prílohy k jedlám. Každý recept obsahuje informáciu o vhodnosti pre konkrétnu diétu (podľa množstva použitého tuku). Súčasťou receptovej časti sú aj vzorové jedálne lístky a prehľadná tabuľka s energetickými hodnotami jedál.
Jazyk | slovenský |
Vydavateľ | Dr. Josef Raabe Slovensko, s.r.o. |
Rok vydania | 2017 |
Počet strán | 278 |
Typ viazania | Paperback |
Hmotnosť (g) | 789 g |
Rozmery (š-v-h) | 205-230 |
EAN | 9788081402753 |
Dodacia doba | nedostupné |