Konrád Kendík

Nové receptúry a technológia pokrmov pre domácnosti - Receptúry pre 4 a 10 porcií

Kniha obsahuje autorizované receptúry spracované v súlade zo zásadami správnej výrobnej praxe, ktoré predpisuje Potravinový kódex Slovenskej republiky. Receptúry sú prispôsobené na použitie v domácnostiach, a to tak, že surovinové zloženie je upravené pre štyri a desať porcií, čím sa pri ich použití uľahčí prepočítavanie použitých surovín. V receptúrach sú množstvá uvádzané jednotne v gramoch. V prvej kolonke jednotlivých receptúr sa uvádzajú suroviny v hrubom stave, t. j. neopracovaná surovina a v druhej kolonke v očistenom a upravenom stave, pričom sú určené na ďalšie spracovanie či už studeným alebo tepelným spracovaním. Uvádzané sú aj straty tepelnou úpravou a konečný výsledok predstavuje hmotnosť hotového výrobku, komponentu, výrobku. Pre tento spôsob prípravy receptúr sme sa rozhodli aj z toho dôvodu, že často vieme, čo pre návštevu alebo aj vlastnú rodinu pripravíme, ale nevieme, aké množstvo jednotlivých surovín na to potrebujeme. Niektoré receptúry sú spracované aj pre šesť alebo viac osôb, najmä pri pečení 3,5 kg moriaka alebo 4 kg husi, z diviny 4 až 5 kg poľného zajaca, 2,5 kg srnčieho chrbta, z rýb 3 kg zubáča, kapra v celosti. Pre dobrú orientáciu uvádzame poradie jednotlivých kapitol, ktoré sú zostavené podľa medzinárodných gastronomických pravidiel.

Kniha obsahuje autorizované receptúry spracované v súlade zo zásadami správnej výrobnej praxe, ktoré predpisuje Potravinový kódex Slovenskej republiky. Receptúry sú prispôsobené na použitie v domácnostiach, a to tak, že surovinové zloženie je upravené pre štyri a desať porcií, čím sa pri ich použití uľahčí prepočítavanie použitých surovín. V receptúrach sú množstvá uvádzané jednotne v gramoch. V prvej kolonke jednotlivých receptúr sa uvádzajú suroviny v hrubom stave, t. j. neopracovaná surovina a v druhej kolonke v očistenom a upravenom stave, pričom sú určené na ďalšie spracovanie či už studeným alebo tepelným spracovaním. Uvádzané sú aj straty tepelnou úpravou a konečný výsledok predstavuje hmotnosť hotového výrobku, komponentu, výrobku. Pre tento spôsob prípravy receptúr sme sa rozhodli aj z toho dôvodu, že často vieme, čo pre návštevu alebo aj vlastnú rodinu pripravíme, ale nevieme, aké množstvo jednotlivých surovín na to potrebujeme. Niektoré receptúry sú spracované aj pre šesť alebo viac osôb, najmä pri pečení 3,5 kg moriaka alebo 4 kg husi, z diviny 4 až 5 kg poľného zajaca, 2,5 kg srnčieho chrbta, z rýb 3 kg zubáča, kapra v celosti. Pre dobrú orientáciu uvádzame poradie jednotlivých kapitol, ktoré sú zostavené podľa medzinárodných gastronomických pravidiel.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Nová Práca
Rok vydania 2014
Počet strán 1260
Typ viazania pevná
Hmotnosť (g) 2162 g
Rozmery (š-v-h) 305x218
EAN 9788089350490
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Zápisky z kuchyne
-9%
Martina Dorkinová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,90 €
14,47 €
Lenivá kuchárka
-9%
Veronika Čopíková, Peter Farkaš
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,99 €
18,20 €
Recepty pre diabetikov 2
-9%
Zlatica Beňová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,50 €
17,75 €
Treba si variť
-9%
Martin Pyco Rausch
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,90 €
22,66 €
Tinkine rodinné recepty 1. - Zdravie od prvej lyžičky
-9%
Tinka Karmažín
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
42,00 €
38,22 €
Bezlepkové kváskovanie sladké
-9%
Adka Sidall Kováčová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,00 €
21,84 €
Grilujeme po celý rok
-9%
Blanka Poláčková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
9,99 €
9,10 €
Tinkine sviatočné recepty + taška - Vianoce, Silvester, Fašiangy, Veľká noc
-9%
Tinka Karmažín
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
47,80 €
43,50 €