Kolektív
Zlaté babičkine bylinky a korenie
Do rúk sa vám dostáva knižka, ktorá je obohatením každej dobrej knižnice. Naši starí a prastarí rodičia sa nemohli spoliehať na účinné antibiotiká či iné lieky, boli odkázaní na pomoc z prírody. V dnešnej dobe sa čoraz viac zaujímame o prírodné lieky, medzi ktoré patria aj bylinky. Liečivé rastliny sú vy´znamnými pomocníkmi pri prevencii ochorení, zvyšovaní imunity organizmu a odstraňovaní následkov chronicky´ch chorôb. Radi by sme teda prispeli k rozšíreniu a prehĺbeniu vašich poznatkov o liečivy´ch rastlinách a o možnostiach ich využitia v domácich podmienkach. Veríme, že poznávanie, zber, spracovanie a rozumné užívanie liečivy´ch rastlín sa stane záľubou prinášajúcou úžitok, zdravie a radosť zo života všetky´m, ktorí vykročia do prírody za jej rozmanitou krásou a darmi. Ďalšia časť tejto knižky sa zaoberá korením. Priblíži vám dejiny korenín, zistíte, ako a odkiaľ sa k nám dostali, venuje sa ich použitiu, tradícii a špecifikácii ich vône a chuti. V kuchyni často používame najmä soľ, ktorá pri nadmernom používaní škodí nášmu zdraviu. Ak použijete iba malé množstvo soli a chuť doplníte správnymi koreninami, zistíte, o čo ste doteraz prichádzali. Vďaka tejto knižke môžete začať používať koreniny v kuchyni s väčšou odvahou a pôžitkom.
Do rúk sa vám dostáva knižka, ktorá je obohatením každej dobrej knižnice. Naši starí a prastarí rodičia sa nemohli spoliehať na účinné antibiotiká či iné lieky, boli odkázaní na pomoc z prírody. V dnešnej dobe sa čoraz viac zaujímame o prírodné lieky, medzi ktoré patria aj bylinky. Liečivé rastliny sú vy´znamnými pomocníkmi pri prevencii ochorení, zvyšovaní imunity organizmu a odstraňovaní následkov chronicky´ch chorôb. Radi by sme teda prispeli k rozšíreniu a prehĺbeniu vašich poznatkov o liečivy´ch rastlinách a o možnostiach ich využitia v domácich podmienkach. Veríme, že poznávanie, zber, spracovanie a rozumné užívanie liečivy´ch rastlín sa stane záľubou prinášajúcou úžitok, zdravie a radosť zo života všetky´m, ktorí vykročia do prírody za jej rozmanitou krásou a darmi. Ďalšia časť tejto knižky sa zaoberá korením. Priblíži vám dejiny korenín, zistíte, ako a odkiaľ sa k nám dostali, venuje sa ich použitiu, tradícii a špecifikácii ich vône a chuti. V kuchyni často používame najmä soľ, ktorá pri nadmernom používaní škodí nášmu zdraviu. Ak použijete iba malé množstvo soli a chuť doplníte správnymi koreninami, zistíte, o čo ste doteraz prichádzali. Vďaka tejto knižke môžete začať používať koreniny v kuchyni s väčšou odvahou a pôžitkom.
Jazyk | slovenský |
Vydavateľ | Vydavateľstvo Príroda, s.r.o. |
Rok vydania | 2011 |
Počet strán | 312 |
Typ viazania | Knihy viazané |
Hmotnosť (g) | 745 g |
Rozmery (š-v-h) | 246x173 |
EAN | 9788097053543 |
Dodacia doba | nedostupné |