Thilo Schleip
Histaminová intolerance
Mnoho ľudí trpí po jedle rôznymi ťažkosťami: hnačky, nadúvanie, nevoľnosť, dýchacie ťažkosti, kožné problémy alebo nádcha. Príčinou môže byť neznášanlivosť histamínu, látky obsiahnutej v niektorých potravinách. Tento problém postihuje veľké množstvo ľudí. Mnohí z nich zatiaľ nepoznajú príčinu, ktorá ich ťažkosti vyvoláva. Predkladaná publikácia o tomto ochorení prvýkrát súhrnne informuje. Histamín je prirodzenou súčasťou mnohých potravín a v každodennej strave je široko zastúpený. Ak skladujeme potraviny dlho, stávajú sa z nich »histamín bomby«: kyslá kapusta, rybie konzervy, trvanlivé salámy, červené víno, kvasnicové výrobky. Mnoho ľudí však citlivo reaguje aj na malé množstvá histamínu. Ako s ťažkosťami skoncovať? Kniha ponúka čitateľovi možnosť otestovať sám seba v súvislosti s histamínom a konzumovanou potravou. Praktický radca ukáže, ako svoj stav najlepšie poznať s využitím diéty. Najlepšou liečbou je vyhýbať sa určitým jedlám. Všetky súčasti našej výživy autor v knihe zhŕňa, prehľadne hodnotí a dáva čitateľom odpoveď na zásadné otázky: Čo je vhodné? Čomu by sme sa mali radšej vyhnúť? Ako nájsť rovnako chutné alternatívy? Rozsiahla príloha obsahuje množstvo receptov, ktoré názorne ukazujú, ako dobre a chutne variť bez histamínu, a inšpirujú čitateľa k ďalším variantom pokrmov, ktoré nevyvolávajú histamínom podmienené ťažkosti.
Mnoho ľudí trpí po jedle rôznymi ťažkosťami: hnačky, nadúvanie, nevoľnosť, dýchacie ťažkosti, kožné problémy alebo nádcha. Príčinou môže byť neznášanlivosť histamínu, látky obsiahnutej v niektorých potravinách. Tento problém postihuje veľké množstvo ľudí. Mnohí z nich zatiaľ nepoznajú príčinu, ktorá ich ťažkosti vyvoláva. Predkladaná publikácia o tomto ochorení prvýkrát súhrnne informuje. Histamín je prirodzenou súčasťou mnohých potravín a v každodennej strave je široko zastúpený. Ak skladujeme potraviny dlho, stávajú sa z nich »histamín bomby«: kyslá kapusta, rybie konzervy, trvanlivé salámy, červené víno, kvasnicové výrobky. Mnoho ľudí však citlivo reaguje aj na malé množstvá histamínu. Ako s ťažkosťami skoncovať? Kniha ponúka čitateľovi možnosť otestovať sám seba v súvislosti s histamínom a konzumovanou potravou. Praktický radca ukáže, ako svoj stav najlepšie poznať s využitím diéty. Najlepšou liečbou je vyhýbať sa určitým jedlám. Všetky súčasti našej výživy autor v knihe zhŕňa, prehľadne hodnotí a dáva čitateľom odpoveď na zásadné otázky: Čo je vhodné? Čomu by sme sa mali radšej vyhnúť? Ako nájsť rovnako chutné alternatívy? Rozsiahla príloha obsahuje množstvo receptov, ktoré názorne ukazujú, ako dobre a chutne variť bez histamínu, a inšpirujú čitateľa k ďalším variantom pokrmov, ktoré nevyvolávajú histamínom podmienené ťažkosti.
Jazyk | český |
Vydavateľ | Martinus.sk , s.r.o. |
Rok vydania | 2010 |
Počet strán | 118 |
Typ viazania | Brožovaná väzba |
Hmotnosť (g) | 180 g |
Rozmery (š-v-h) | 155-190 |
EAN | 9788072626663 |
Dodacia doba | nedostupné |