Thilo Schleip

Histaminová intolerance

Mnoho ľudí trpí po jedle rôznymi ťažkosťami: hnačky, nadúvanie, nevoľnosť, dýchacie ťažkosti, kožné problémy alebo nádcha. Príčinou môže byť neznášanlivosť histamínu, látky obsiahnutej v niektorých potravinách. Tento problém postihuje veľké množstvo ľudí. Mnohí z nich zatiaľ nepoznajú príčinu, ktorá ich ťažkosti vyvoláva. Predkladaná publikácia o tomto ochorení prvýkrát súhrnne informuje. Histamín je prirodzenou súčasťou mnohých potravín a v každodennej strave je široko zastúpený. Ak skladujeme potraviny dlho, stávajú sa z nich »histamín bomby«: kyslá kapusta, rybie konzervy, trvanlivé salámy, červené víno, kvasnicové výrobky. Mnoho ľudí však citlivo reaguje aj na malé množstvá histamínu. Ako s ťažkosťami skoncovať? Kniha ponúka čitateľovi možnosť otestovať sám seba v súvislosti s histamínom a konzumovanou potravou. Praktický radca ukáže, ako svoj stav najlepšie poznať s využitím diéty. Najlepšou liečbou je vyhýbať sa určitým jedlám. Všetky súčasti našej výživy autor v knihe zhŕňa, prehľadne hodnotí a dáva čitateľom odpoveď na zásadné otázky: Čo je vhodné? Čomu by sme sa mali radšej vyhnúť? Ako nájsť rovnako chutné alternatívy? Rozsiahla príloha obsahuje množstvo receptov, ktoré názorne ukazujú, ako dobre a chutne variť bez histamínu, a inšpirujú čitateľa k ďalším variantom pokrmov, ktoré nevyvolávajú histamínom podmienené ťažkosti.

Mnoho ľudí trpí po jedle rôznymi ťažkosťami: hnačky, nadúvanie, nevoľnosť, dýchacie ťažkosti, kožné problémy alebo nádcha. Príčinou môže byť neznášanlivosť histamínu, látky obsiahnutej v niektorých potravinách. Tento problém postihuje veľké množstvo ľudí. Mnohí z nich zatiaľ nepoznajú príčinu, ktorá ich ťažkosti vyvoláva. Predkladaná publikácia o tomto ochorení prvýkrát súhrnne informuje. Histamín je prirodzenou súčasťou mnohých potravín a v každodennej strave je široko zastúpený. Ak skladujeme potraviny dlho, stávajú sa z nich »histamín bomby«: kyslá kapusta, rybie konzervy, trvanlivé salámy, červené víno, kvasnicové výrobky. Mnoho ľudí však citlivo reaguje aj na malé množstvá histamínu. Ako s ťažkosťami skoncovať? Kniha ponúka čitateľovi možnosť otestovať sám seba v súvislosti s histamínom a konzumovanou potravou. Praktický radca ukáže, ako svoj stav najlepšie poznať s využitím diéty. Najlepšou liečbou je vyhýbať sa určitým jedlám. Všetky súčasti našej výživy autor v knihe zhŕňa, prehľadne hodnotí a dáva čitateľom odpoveď na zásadné otázky: Čo je vhodné? Čomu by sme sa mali radšej vyhnúť? Ako nájsť rovnako chutné alternatívy? Rozsiahla príloha obsahuje množstvo receptov, ktoré názorne ukazujú, ako dobre a chutne variť bez histamínu, a inšpirujú čitateľa k ďalším variantom pokrmov, ktoré nevyvolávajú histamínom podmienené ťažkosti.

Jazyk český
Vydavateľ Martinus.sk , s.r.o.
Rok vydania 2010
Počet strán 118
Typ viazania Brožovaná väzba
Hmotnosť (g) 180 g
Rozmery (š-v-h) 155-190
EAN 9788072626663
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Proč pláčeme při krájení cibule? plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla
-9%
Andy Brunning
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,20 €
13,84 €
Ošetřovatelství I
-9%
Plevová Ilona, kolektiv
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,16 €
11,98 €
Žite ako mačka
-9%
Stéphane Garnier
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,99 €
12,74 €
Rodina ako tím
-9%
Kateřina Krůtová-Novotná, Jan Mühlfeit
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,99 €
13,65 €
101 dní k zdraviu
-9%
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,00 €
10,92 €
101 pravidel, jak zastavit úzkost
Peterson J. Tanya
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,99 €
Seznámení s Novou medicínou
-9%
František Nagy,
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,70 €
12,47 €
Prečo spíme -  Odhalenie sily spánku a snov
-9%
Matthew Walker
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,90 €
15,38 €