Thilo Schleip

Histaminová intolerance

Mnoho ľudí trpí po jedle rôznymi ťažkosťami: hnačky, nadúvanie, nevoľnosť, dýchacie ťažkosti, kožné problémy alebo nádcha. Príčinou môže byť neznášanlivosť histamínu, látky obsiahnutej v niektorých potravinách. Tento problém postihuje veľké množstvo ľudí. Mnohí z nich zatiaľ nepoznajú príčinu, ktorá ich ťažkosti vyvoláva. Predkladaná publikácia o tomto ochorení prvýkrát súhrnne informuje. Histamín je prirodzenou súčasťou mnohých potravín a v každodennej strave je široko zastúpený. Ak skladujeme potraviny dlho, stávajú sa z nich »histamín bomby«: kyslá kapusta, rybie konzervy, trvanlivé salámy, červené víno, kvasnicové výrobky. Mnoho ľudí však citlivo reaguje aj na malé množstvá histamínu. Ako s ťažkosťami skoncovať? Kniha ponúka čitateľovi možnosť otestovať sám seba v súvislosti s histamínom a konzumovanou potravou. Praktický radca ukáže, ako svoj stav najlepšie poznať s využitím diéty. Najlepšou liečbou je vyhýbať sa určitým jedlám. Všetky súčasti našej výživy autor v knihe zhŕňa, prehľadne hodnotí a dáva čitateľom odpoveď na zásadné otázky: Čo je vhodné? Čomu by sme sa mali radšej vyhnúť? Ako nájsť rovnako chutné alternatívy? Rozsiahla príloha obsahuje množstvo receptov, ktoré názorne ukazujú, ako dobre a chutne variť bez histamínu, a inšpirujú čitateľa k ďalším variantom pokrmov, ktoré nevyvolávajú histamínom podmienené ťažkosti.

Mnoho ľudí trpí po jedle rôznymi ťažkosťami: hnačky, nadúvanie, nevoľnosť, dýchacie ťažkosti, kožné problémy alebo nádcha. Príčinou môže byť neznášanlivosť histamínu, látky obsiahnutej v niektorých potravinách. Tento problém postihuje veľké množstvo ľudí. Mnohí z nich zatiaľ nepoznajú príčinu, ktorá ich ťažkosti vyvoláva. Predkladaná publikácia o tomto ochorení prvýkrát súhrnne informuje. Histamín je prirodzenou súčasťou mnohých potravín a v každodennej strave je široko zastúpený. Ak skladujeme potraviny dlho, stávajú sa z nich »histamín bomby«: kyslá kapusta, rybie konzervy, trvanlivé salámy, červené víno, kvasnicové výrobky. Mnoho ľudí však citlivo reaguje aj na malé množstvá histamínu. Ako s ťažkosťami skoncovať? Kniha ponúka čitateľovi možnosť otestovať sám seba v súvislosti s histamínom a konzumovanou potravou. Praktický radca ukáže, ako svoj stav najlepšie poznať s využitím diéty. Najlepšou liečbou je vyhýbať sa určitým jedlám. Všetky súčasti našej výživy autor v knihe zhŕňa, prehľadne hodnotí a dáva čitateľom odpoveď na zásadné otázky: Čo je vhodné? Čomu by sme sa mali radšej vyhnúť? Ako nájsť rovnako chutné alternatívy? Rozsiahla príloha obsahuje množstvo receptov, ktoré názorne ukazujú, ako dobre a chutne variť bez histamínu, a inšpirujú čitateľa k ďalším variantom pokrmov, ktoré nevyvolávajú histamínom podmienené ťažkosti.

Jazyk český
Vydavateľ Martinus.sk , s.r.o.
Rok vydania 2010
Počet strán 118
Typ viazania Brožovaná väzba
Hmotnosť (g) 180 g
Rozmery (š-v-h) 155-190
EAN 9788072626663
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Spoločné vytváranie bezpečia - Liečenie krehkého pacienta
-9%
Jon Frederickson
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
29,99 €
27,30 €
Môžeš si za to sám – našťastie!
-9%
Thomas Fritzsche
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,50 €
12,29 €
Ako oslobodiť potenciál vášho dieťaťa
-9%
Daniela Valente
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,50 €
11,38 €
Veľkí klamári
-9%
Christian L. Hart, Drew A. Curtis
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,99 €
18,20 €
Nesmrteľnosť - Ako túžba po večnom živote poháňa civilizáciu
-9%
Stephen Cave
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,95 €
12,70 €
Detský mozog: Predškolák
-9%
Robert Krause
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,90 €
18,11 €
Múdrosť stromu
-9%
Zuna Vesan Kozánková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
21,90 €
19,93 €
Mami, oci, každý je výnimočný
-9%
Petra Arslan Šinková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,90 €
14,47 €