Thilo Schleip

Histaminová intolerance

Mnoho ľudí trpí po jedle rôznymi ťažkosťami: hnačky, nadúvanie, nevoľnosť, dýchacie ťažkosti, kožné problémy alebo nádcha. Príčinou môže byť neznášanlivosť histamínu, látky obsiahnutej v niektorých potravinách. Tento problém postihuje veľké množstvo ľudí. Mnohí z nich zatiaľ nepoznajú príčinu, ktorá ich ťažkosti vyvoláva. Predkladaná publikácia o tomto ochorení prvýkrát súhrnne informuje. Histamín je prirodzenou súčasťou mnohých potravín a v každodennej strave je široko zastúpený. Ak skladujeme potraviny dlho, stávajú sa z nich »histamín bomby«: kyslá kapusta, rybie konzervy, trvanlivé salámy, červené víno, kvasnicové výrobky. Mnoho ľudí však citlivo reaguje aj na malé množstvá histamínu. Ako s ťažkosťami skoncovať? Kniha ponúka čitateľovi možnosť otestovať sám seba v súvislosti s histamínom a konzumovanou potravou. Praktický radca ukáže, ako svoj stav najlepšie poznať s využitím diéty. Najlepšou liečbou je vyhýbať sa určitým jedlám. Všetky súčasti našej výživy autor v knihe zhŕňa, prehľadne hodnotí a dáva čitateľom odpoveď na zásadné otázky: Čo je vhodné? Čomu by sme sa mali radšej vyhnúť? Ako nájsť rovnako chutné alternatívy? Rozsiahla príloha obsahuje množstvo receptov, ktoré názorne ukazujú, ako dobre a chutne variť bez histamínu, a inšpirujú čitateľa k ďalším variantom pokrmov, ktoré nevyvolávajú histamínom podmienené ťažkosti.

Mnoho ľudí trpí po jedle rôznymi ťažkosťami: hnačky, nadúvanie, nevoľnosť, dýchacie ťažkosti, kožné problémy alebo nádcha. Príčinou môže byť neznášanlivosť histamínu, látky obsiahnutej v niektorých potravinách. Tento problém postihuje veľké množstvo ľudí. Mnohí z nich zatiaľ nepoznajú príčinu, ktorá ich ťažkosti vyvoláva. Predkladaná publikácia o tomto ochorení prvýkrát súhrnne informuje. Histamín je prirodzenou súčasťou mnohých potravín a v každodennej strave je široko zastúpený. Ak skladujeme potraviny dlho, stávajú sa z nich »histamín bomby«: kyslá kapusta, rybie konzervy, trvanlivé salámy, červené víno, kvasnicové výrobky. Mnoho ľudí však citlivo reaguje aj na malé množstvá histamínu. Ako s ťažkosťami skoncovať? Kniha ponúka čitateľovi možnosť otestovať sám seba v súvislosti s histamínom a konzumovanou potravou. Praktický radca ukáže, ako svoj stav najlepšie poznať s využitím diéty. Najlepšou liečbou je vyhýbať sa určitým jedlám. Všetky súčasti našej výživy autor v knihe zhŕňa, prehľadne hodnotí a dáva čitateľom odpoveď na zásadné otázky: Čo je vhodné? Čomu by sme sa mali radšej vyhnúť? Ako nájsť rovnako chutné alternatívy? Rozsiahla príloha obsahuje množstvo receptov, ktoré názorne ukazujú, ako dobre a chutne variť bez histamínu, a inšpirujú čitateľa k ďalším variantom pokrmov, ktoré nevyvolávajú histamínom podmienené ťažkosti.

Jazyk český
Vydavateľ Martinus.sk , s.r.o.
Rok vydania 2010
Počet strán 118
Typ viazania Brožovaná väzba
Hmotnosť (g) 180 g
Rozmery (š-v-h) 155-190
EAN 9788072626663
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Klinická anesteziologie - 6.vydání
-9%
Paul G. Barash a kolektiv
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
63,96 €
58,21 €
Vnitřní lékařství pro nelékařské zdravotnické obory - 2.vydání
-9%
Leoš Navrátil a kolektiv
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
21,15 €
19,25 €
Jan Vojáček: Umění být zdráv
-9%
Jan Vojáček
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,49 €
15,01 €
Alergie
Farooque Sophie
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,49 €
Ošetřovatelství v nefrologii
-9%
Kolektív autorov
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
11,96 €
10,89 €
Polohování v péči o nemocné
-9%
Uwe Wagner
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
11,16 €
10,16 €
Lékařská první pomoc v urgentních stavech
-9%
Jiří Knor, Jiří Málek
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,96 €
18,17 €
Anatomie 2, 3. vydání
-9%
Čihák Radomír
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
69,56 €
63,30 €