Thilo Schleip

Histaminová intolerance

Mnoho ľudí trpí po jedle rôznymi ťažkosťami: hnačky, nadúvanie, nevoľnosť, dýchacie ťažkosti, kožné problémy alebo nádcha. Príčinou môže byť neznášanlivosť histamínu, látky obsiahnutej v niektorých potravinách. Tento problém postihuje veľké množstvo ľudí. Mnohí z nich zatiaľ nepoznajú príčinu, ktorá ich ťažkosti vyvoláva. Predkladaná publikácia o tomto ochorení prvýkrát súhrnne informuje. Histamín je prirodzenou súčasťou mnohých potravín a v každodennej strave je široko zastúpený. Ak skladujeme potraviny dlho, stávajú sa z nich »histamín bomby«: kyslá kapusta, rybie konzervy, trvanlivé salámy, červené víno, kvasnicové výrobky. Mnoho ľudí však citlivo reaguje aj na malé množstvá histamínu. Ako s ťažkosťami skoncovať? Kniha ponúka čitateľovi možnosť otestovať sám seba v súvislosti s histamínom a konzumovanou potravou. Praktický radca ukáže, ako svoj stav najlepšie poznať s využitím diéty. Najlepšou liečbou je vyhýbať sa určitým jedlám. Všetky súčasti našej výživy autor v knihe zhŕňa, prehľadne hodnotí a dáva čitateľom odpoveď na zásadné otázky: Čo je vhodné? Čomu by sme sa mali radšej vyhnúť? Ako nájsť rovnako chutné alternatívy? Rozsiahla príloha obsahuje množstvo receptov, ktoré názorne ukazujú, ako dobre a chutne variť bez histamínu, a inšpirujú čitateľa k ďalším variantom pokrmov, ktoré nevyvolávajú histamínom podmienené ťažkosti.

Mnoho ľudí trpí po jedle rôznymi ťažkosťami: hnačky, nadúvanie, nevoľnosť, dýchacie ťažkosti, kožné problémy alebo nádcha. Príčinou môže byť neznášanlivosť histamínu, látky obsiahnutej v niektorých potravinách. Tento problém postihuje veľké množstvo ľudí. Mnohí z nich zatiaľ nepoznajú príčinu, ktorá ich ťažkosti vyvoláva. Predkladaná publikácia o tomto ochorení prvýkrát súhrnne informuje. Histamín je prirodzenou súčasťou mnohých potravín a v každodennej strave je široko zastúpený. Ak skladujeme potraviny dlho, stávajú sa z nich »histamín bomby«: kyslá kapusta, rybie konzervy, trvanlivé salámy, červené víno, kvasnicové výrobky. Mnoho ľudí však citlivo reaguje aj na malé množstvá histamínu. Ako s ťažkosťami skoncovať? Kniha ponúka čitateľovi možnosť otestovať sám seba v súvislosti s histamínom a konzumovanou potravou. Praktický radca ukáže, ako svoj stav najlepšie poznať s využitím diéty. Najlepšou liečbou je vyhýbať sa určitým jedlám. Všetky súčasti našej výživy autor v knihe zhŕňa, prehľadne hodnotí a dáva čitateľom odpoveď na zásadné otázky: Čo je vhodné? Čomu by sme sa mali radšej vyhnúť? Ako nájsť rovnako chutné alternatívy? Rozsiahla príloha obsahuje množstvo receptov, ktoré názorne ukazujú, ako dobre a chutne variť bez histamínu, a inšpirujú čitateľa k ďalším variantom pokrmov, ktoré nevyvolávajú histamínom podmienené ťažkosti.

Jazyk český
Vydavateľ Martinus.sk , s.r.o.
Rok vydania 2010
Počet strán 118
Typ viazania Brožovaná väzba
Hmotnosť (g) 180 g
Rozmery (š-v-h) 155-190
EAN 9788072626663
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Potřeby žen v porodní asistenci
-9%
Bohdana Dušová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
11,96 €
10,89 €
Průvodce pacienta onkologickou léčbou - Svazek XII
-9%
Eva Chocenská , Heidi Móciková, Kateřina Dědečková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
10,01 €
9,11 €
Vyšetřovací metody v optometrii a interp
-9%
Petr Veselý, Pavel Beneš
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
9,80 €
8,92 €
Liečivé obklady a zábaly
-9%
Bernadette Bächle-Helde, Ursel Bühring
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
7,90 €
7,19 €
Lymfotaping - Terapeutické využití tejpování v lymfologii
-9%
Jitka Kobrová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,54 €
13,24 €
Oční lékařství + CD - 2.vydání
-9%
Kuchynka a kolektív
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
87,96 €
80,05 €
Sexuální výchova pro studenty porodní as
-9%
Kolektív
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
11,96 €
10,89 €
Eutanázie - definice, historie, legislat
-9%
Marek Vácha
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
10,36 €
9,43 €